001 - De Baat
Examens succesvolle afsluiting seizoen bij Horangi Taekwondo Mijdrecht

Examens succesvolle afsluiting seizoen bij Horangi Taekwondo Mijdrecht


Geplaatst op: 18 juli 2023

Elk seizoen organiseren we bij Horangi Taekwondo twee keer examens. De tweede keer examens zijn altijd net voor de zomervakantie, maar dit jaar waren ze ook echt op de allerlaatste training van het seizoen.  Binnen Horangi Taekwondo leiden wij mensen op tot hun zwarte band, door op alle onderdelen van taekwondo te trainen. Alle examens tot aan de zwarte band mogen wij ook zelf afnemen. De examens vanaf zwarte band, zijn landelijke examens georganiseerd door de Taekwondo Bond Nederland.

In sporthal de Willisstee hadden de ouders en fans zich verzameld op de tribune en stonden de examenkandidaten met een gezonde spanning klaar in de sporthal.

De trainers Bas Bokkes en Remko van Gerven werden geholpen door Gaelle Sakes en Sebastiaan Haverhoek voor het afnemen van de examens.

Het taekwondo examen bestaat uit verschillende onderdelen. Omdat het belangrijk is om goed warm te zijn om blessures te voorkomen, wordt het examen gestart met een warming up. Het eerste examenonderdeel is poomse, dit is een stijlvorm waarbij verschillende technieken in een vaste volgorde worden gedaan. Tijdens de stapsparring valt een persoon aan en de ander maakt een verdediging en tegenaanval. De examenkandidaten lieten zien dat zij hun technieken ook in relatie tot een tegenstander prima beheersen. Het uitvoeren van alle verschillende traptechnieken op het kussen is een conditioneel en technisch onderdeel. De technieken moeten correct worden uitgevoerd, ook als de kandidaten vermoeid raken. Bij het onderdeel sparren hebben de examenkandidaten de examinatoren ervan overtuigd dat ze veel variatie in huis hebben. Zowel aanvallend door zelfverzekerd en doelgericht te zijn als verdedigend waarbij het gaat om snel en doordacht te reageren op een aanval. De sparringsvormen zijn van non-contact tot en met full-contact met beschermers, dit is afhankelijk van de graduatie.

De trainers kijken terug op een geslaagd examen, waarbij iedereen geslaagd is. Een mooie afsluiting van dit seizoen. De trainers feliciteren alle geslaagden en bedanken de andere examinatoren! Voor meer informatie over taekwondo of Horangi kunt u www.horangi.nl of de facebookpagina bezoeken.

Hieronder een overzicht van de geslaagden:

Gele slip:
Indy Niessen, Elohi Roos, Milo Luca Pacenti, Aya Almsalma, Koen van Dijk, Ilyes Achterberg 
Gele band:
Naud Samson, Richard van der Griend, Jens Drost, Jesper van der Meer
Groene slip:
Maxim van Dam,  Kidon Roos, Nilla Roos, Laura Bockweg
Groene band:
Didier Bosman
Blauwe slip
Simon FronikBron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Examens succesvolle afsluiting seizoen bij Horangi Taekwondo Mijdrecht

Elk seizoen organiseren we bij Horangi Taekwondo twee keer examens. De tweede keer examens zijn altijd net voor de zomervakantie, maar dit jaar waren ze ook echt op de allerlaatste training van het seizoen.  Binnen Horangi Taekwondo leiden wij mensen op tot hun zwarte band, door op alle onderdelen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: