De Baat (2e)

DORSTige natjes en droogjes.


Geplaatst op: 27 juni 2011

VIOS dweilorkest DORST speelde afgelopen weekend op 2 festivals. En met succes. Op zaterdag dweilde de DORSTige muzikanten door Rijswijk en zondag werd er weer gedold tussen de bollen in Noordwijkerhout.

Elk jaar bij aanvang van de zomer organiseren ze in Rijswijk een zomerfestival in het winkelgebied van Oud-Rijswijk. De dag werd begonnen met het traditionele ontbijt op het Museumplein. Verder waren er allerlei activiteiten in het winkelgebied. Ook was er de gebruikelijke weekmarkt. Voor de kleine bezoekers was er op het grasveld van de Oude Kerk een springkussen.
De zomer liet op deze zaterdag nog even verstek gaan. Het was nat en kil. Maar als zo vaak, zit het weer niet mee, dan zit het eigenlijk toch weer mee. Want dan gooit een ieder nog een extra schepje op het gezelligheidsvuur en krijg je toch een vermakelijk geheel.

In de middag werd het Oud Rijswijks Hoempapa Festival gehouden. Hierbij strijden in een ontspannen sfeer diverse dweilorkesten om een publieksprijs. Aan het eind van de middag werd deze prestigieuze prijs uitgereikt. Waren het vorig jaar nog de Blaasknarren uit Leidschendam die er met de beker met de grote oren vandoor gingen, nu ging ons eigen Mijdrechtse DORST met deze wisselbokaal aan de haal. Daarmee werd de stijgende lijn van vorig dweilseizoen doorgezet. Toen eindigde DORST bij het Open Nederland Kampioenschap derde en bij Dollen tussen de Bollen vierde.

Op zondag deed DORST weer mee aan het door de Koetillers altijd goed georganiseerde Dollen tussen de Bollen in Noordwijkerhout. Vijftien blaaskapellen hadden zich ingeschreven. Op vier gezellige plaatsen in het centrum van Noordwijkerhout stond een podium waarop iedere kapel 20 minuten haar muzikale klanken ten gehore bracht en door een jury beoordeeld werd. Op deze dag was het weer aanmerkelijk beter, al moest de zon wel even op gang komen. De dag was weer een groot succes. Niet in het minst door de tomeloze inzet van alle deelnemende orkesten.
Op alle 4 de podia haalde DORST alles uit de kast en vermaakte ze het publiek met hun aansprekende nummers en gekke capriolen. Tegen de avond verzamelde alle muzikanten en het publiek zich bij het hoofdpodium voor de kerk voor de prijsuitreiking. Het festival werd gewonnen door De Stropers uit De Zilk. DORST kon de prestatie van vorig jaar niet herhalen, maar eindigde met een achtste plek en een mooi juryrapport verdienstelijk in de middenmoot. Aan het einde van dit heel gezellige festivalweekend met z'n "natjes" en "droogjes" togen de DORSTigen tevreden huiswaarts.

DORST kan ook best nog wat uitbreiding van de bezetting gebruiken. Dus speel je sousafoon, bariton, trombone, trompet of saxofoon of ben je slagwerker? Neem dan eens contact op met Gerrit van Vliet op nummer (06) 21525558 en kijk voor meer informatie op www.dweilorkest-dorst.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

DORSTige natjes en droogjes.

VIOS dweilorkest DORST speelde afgelopen weekend op 2 festivals. En met succes. Op zaterdag dweilde de DORSTige muzikanten door Rijswijk en zondag werd er weer gedold tussen de bollen in Noordwijkerhout. Elk jaar bij aanvang van de zomer organiseren ze in Rijswijk een zomerfestival in het winkelgebied van Oud-Rijswijk. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: