001 - De Baat

Avondbezoek aan de Waverhoek


Geplaatst op: 24 juni 2011

Op woensdag 6 juli organiseren gidsen van het IVN een avondbezoek aan de nieuwe natuur in Waverhoek. Het natuurgebied Waverhoek is allang niet meer zo nieuw. Maar nog wel zo nieuw dat het niet op de kaart staat. Vogels en mensen weten het evenwel sinds een jaar of vier prima te vinden.

Er is volop activiteit in het gebied. Veel waadvogels als lepelaars en plevieren, maar ook kieviten, kemphanen en grutto's. Dat leeft prachtig samen en broedt ook door elkaar heen. Het naastgelegen Botshol biedt veel broedgelegenheid en is tijdens het broedseizoen gesloten.

Het natuurgebied Waverhoek blijft wel toegankelijk.
De meeste kuikens zullen inmiddels wel uit het ei gekropen zijn. Maar om de dieren niet al te veel te storen in hun natuurlijk gedrag gaan we niet het hele gebied doorlopen en bij ons avondbezoek de vogels vooral met verrekijkers en telescoop bekijken. Wel kijkers mee en laarzen of ander goed schoeisel aan. Het gebied kan drassig zijn.

We verzamelen op woensdag 6 juli om 19.00 uur op het parkeerterreintje van de Waverhoek aan de Botsholsedwarsweg, aan de kant waar je op de dijk lang de Botshol uitkijkt. Aanmelden kan bij Ria Waal tel. 0297 256089 of Patrick Heijne tel. 0297 230890.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Avondbezoek aan de Waverhoek

Op woensdag 6 juli organiseren gidsen van het IVN een avondbezoek aan de nieuwe natuur in Waverhoek. Het natuurgebied Waverhoek is allang niet meer zo nieuw. Maar nog wel zo nieuw dat het niet op de kaart staat. Vogels en mensen weten het evenwel sinds een jaar of vier prima … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: