001 -Family

Golfers slaan 47.500 euro bij elkaar in Amsterdamse Bos


Geplaatst op: 24 juni 2011

Het was voor het eerst en het werd een groot succes. Nooit eerder was het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een volledige achttien holes golfbaan. Die uitdaging ging de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn aan om gelden bijeen te brengen ten behoeve van de Stichting MS Research. Aan het einde van de golfdag konden namens de stichting MS Research een blij verraste Frits Deiters en Teddy van der Burg een cheque van maar liefst 47.500 euro in ontvangst nemen.

Op dinsdag 21 juni klonk rond 12.00 uur een shotgun en vertrokken dertig flights van vier personen op een moeilijke baan in het verrassend landschap van het Amsterdamse Bos. In de ruim vier kilometer lange baan waren ook waterhindernissen opgenomen. Daar moesten spelers hun bal volgen over een opblaasbare rubberbrug of op een vlot dat moest worden overgetrokken. Maar de bedrijfsteams werden eveneens op drie plaatsen in de baan getrakteerd op heerlijke hapjes en lekker drankjes. En op plaatsen waar de holes paden kruisten, leidden marshalls alles in goede banen. De reacties van de deelnemers waren dan ook eensluidend positief. ‘Een topdag, geweldige ambiance, heel verrassend, mooi initiatief, uitstekend georganiseerd en culinaire klasse.'

Dat laatste sloeg op de exquise buffetmaaltijd die na afloop van dit First Amsterdam Rough Tournament werd aangeboden in het clubhuis. Voor deze speciale gelegenheid diende het fraaie clubhuis van Cricketvereniging VRA in het bos als thuisbasis voor de golfers. Hier organiseerde de Rotary Club ook nog een veiling met als doel de totale opbrengsten van het Amsterdamse Bos Golf te verhogen. Dat lukte uitstekend, waardoor later op de avond Laurent Beekwilder, voorzitter van de RC Aalsmeer-Uithoorn, een bedrag van 47.500 euro bekend kon maken. Dat bedrag zal door de stichting MS Research worden gebruikt om onderzoek naar een gericht aspect van deze slopende ziekte te verrichten.

De Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn onderhoudt al jarenlang een goede relatie met het de organisatie van Amsterdamse Bos (dat aan Aalsmeer grenst). Dankzij deze service club rijden twee Bosmobielen door het bos om slecht ter been zijnde senioren een ‘elektrische boswandeling' aan te bieden. De Bosmobielen, die aan zes personen plaats bieden, worden onder meer bemand door vrijwilligers van de Rotary Club. In het slotwoord van Laurent Beekwilder werden dan ook vooral Joop Breedvelt van het Amsterdamse Bos en Paul Polak van Cricketvereniging VRA bedankt en in de bloemen gezet vanwege de genoten gastvrijheid.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Golfers slaan 47.500 euro bij elkaar in Amsterdamse Bos

Het was voor het eerst en het werd een groot succes. Nooit eerder was het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een volledige achttien holes golfbaan. Die uitdaging ging de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn aan om gelden bijeen te brengen ten behoeve van de Stichting MS Research. Aan het einde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: