001 - Week van de ontmoeting
Kunstlab in Aalsmeer: Creatieve vrijheid bloeit op bij jonge kinderen

Kunstlab in Aalsmeer: Creatieve vrijheid bloeit op bij jonge kinderen


Geplaatst op: 12 september 2023

Het tweede Kunstlab, georganiseerd door Cultuurpunt Aalsmeer in samenwerking met de lokale kunstenaar Femke Kempkes van het Beeldeneiland, is met veel enthousiasme ontvangen. Dit unieke vierdaagse kunstproject bood zes kinderen tussen de 9 en 16 jaar de kans om hun creatieve grenzen te verkennen en te verleggen.

Het Kunstlab, dat plaatsvond op Femke Kempkes' Beeldeneiland, was een waardevolle ervaring voor zowel de jonge deelnemers als de kunstenaar zelf. Gedurende vier intense dagen kregen de kinderen de gelegenheid om te experimenteren en te creëren zonder zich zorgen te maken over de eindresultaten. Dit bood hen de vrijheid om uit te proberen en fouten te maken, een proces dat belangrijk is voor persoonlijke groei en creatieve ontwikkeling.

Tijdens Kunstlab werden er een scala aan materialen gebruikt, variërend van papier en houtskool tot wilgentakken, wol, etsen en gips. Daarnaast leerden de jongeren werken met verschillende apparatuur zoals boormachines en zagen. De deelnemers begonnen de week met niets anders dan inspiratie en eindigden met een indrukwekkende presentatie van hun eigen kunstwerken.

De laatste dag van het Kunstlab werd gevierd met poffertjes en trok veel belangstelling van ouders, grootouders, broertjes en zusjes, die allemaal vol bewondering waren door de experimentele kunstwerken die waren ontstaan.

"Wat dit Kunstlab zo bijzonder maakte, was de focus op het proces in plaats van het resultaat," aldus Boaz Blomberg, cultuurverbinder bij Cultuurpunt Aalsmeer. "Kinderen kregen de kans om hun ideeën tot leven te brengen en te leren hoe ze van concept naar uitvoering konden gaan. Dit was een geweldige midweek vol vrijheid en experimenteren."

Cultuurpunt Aalsmeer kijkt met trots terug op dit succesvolle kunstproject en hoopt in de toekomst meer initiatieven te kunnen organiseren om jonge kunstenaars te inspireren en aan te moedigen in het creëren.

Meer informatie Meer informatie over dit project via Boaz Blomberg per e-mail bblomberg@cultuurpuntaalsmeer.nl PR vragen via pr@cultuurpuntaalsmeer.nl


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kunstlab in Aalsmeer: Creatieve vrijheid bloeit op bij jonge kinderen

Het tweede Kunstlab, georganiseerd door Cultuurpunt Aalsmeer in samenwerking met de lokale kunstenaar Femke Kempkes van het Beeldeneiland, is met veel enthousiasme ontvangen. Dit unieke vierdaagse kunstproject bood zes kinderen tussen de 9 en 16 jaar de kans om hun creatieve grenzen te verkennen en te verleggen. Het Kunstlab, dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: