De Schakel bakt pizza’s voor nieuwe schoolplein

De Schakel bakt pizza’s voor nieuwe schoolplein


Geplaatst op: 19 september 2023

Op vrijdag 22 september a.s. wordt basisschool de Schakel omgetoverd in een kleine pizzabakkerij. Op het schoolplein worden van 17:00 tot 21:00 verse pizza’s gebakken om geld in te zamelen voor het nieuwe schoolplein. De pizza’s moeten vooraf besteld worden en kunnen a.s. vrijdag opgehaald worden of op het schoolplein worden opgegeten. Uiteraard gezellig in Italiaanse sferen.

De Italiaanse avond is niet alleen voor kinderen en ouders van de Schakel, alle inwoners van Vinkeveen zijn van harte welkom een pizza te bestellen. Tot en met woensdag 20 september a.s. kunnen bestellingen worden geplaatst op de website van de Schakel: www.schakelvinkeveen.nl. Er is keuze uit vier soorten pizza of spaghetti. Ook kan er een lekkere Italiaanse salade besteld worden en als afsluiter een Italiaans dessert: tiramisu.

Actie voor nieuw schoolplein

In oktober gaat het plein van de Schakel volledig op de schop. Van het oude plein wordt een Groenblauw schoolplein gemaakt; een duurzaam plein dat kinderen spelenderwijs vertrouwd maakt met de natuur. “Om het nieuwe plein te kunnen realiseren wordt eerst de ondergrond aangepakt, daarna worden er fraaie speelplekken gemaakt met nieuwe speeltoestellen. Ook komen er speelheuvels, zithoekjes en beplanting,“ vertelt Marius-Jan Breugem, directeur van De Schakel. 

Natuurlijk hangt er een flink prijskaartje aan een nieuw schoolplein. “Een groot deel van de financiële middelen is al binnen, gefinancierd door de school zelf en ingezameld met diverse acties. De hoop was ook gevestigd op een bijdrage uit het potje voor Groenblauwe schoolpleinen van de provincie,” vervolgt Marius-Jan Breugem. “Maar dat potje bleek binnen twee weken leeg. Om alle wensen te kunnen realiseren, moet er dan ook meer geld ingezameld worden. Van het totaalbedrag van ongeveer €100.000 komen we nog zo’n €8000 tekort. Met de Italiaanse pizza-avond hopen we het gaatje weer een stuk te dichten.

Op het schoolplein is vrijdagavond nog meer te doen, er is muziek, een boekenkraam en een kleedjesmarkt waar kinderen van de school spulletje verkopen. Kortom, het belooft een gezellige avond te worden. “Koken hoeft Vinkeveen a.s. vrijdagavond dus niet,” aldus Marius-Jan Breugem, “kom gezellig bij ons een pizza eten, niet vergeten eerst even te bestellen!”


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Schakel bakt pizza’s voor nieuwe schoolplein

Op vrijdag 22 september a.s. wordt basisschool de Schakel omgetoverd in een kleine pizzabakkerij. Op het schoolplein worden van 17:00 tot 21:00 verse pizza’s gebakken om geld in te zamelen voor het nieuwe schoolplein. De pizza’s moeten vooraf besteld worden en kunnen a.s. vrijdag opgehaald worden of op het schoolplein … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: