001 - Week van de ontmoeting
“Lokale voorrang” op wachtlijst WoningNet

“Lokale voorrang” op wachtlijst WoningNet


Geplaatst op: 19 september 2023

Inwoners van de gemeente Uithoorn die via WoningNet een sociale huurwoning zoeken, hebben voorrang als er een woning in Uithoorn of De Kwakel vrijkomt. Met de “lokale voorrang” stijgt de woningzoeker op de wachtlijst. Uiteindelijk is degene met lokale voorrang én de meeste punten als eerste aan de beurt.

Aanvragen van de lokale voorrangsregeling gaat nu gemakkelijker dankzij de app “MyQii”. Met de MyQii-app (spreek uit als “My Key”, ofwel “Mijn Sleutel”) meldt u zich aan om uw lokale voorrang vast te leggen. Op de website www.woningnetregioamsterdam.nl leest u precies hoe u dat kunt doen. 

Behalve aanmelding via de MyQii-app gelden nog een paar voorwaarden om voorrang te krijgen. Zo moet de woningzoekende in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar achter elkaar in Uithoorn of De Kwakel hebben gewoond. Kijk voor de precieze voorwaarden op de site van de gemeente: https://www.uithoorn.nl/Home/wonen.

Het Sociaal Loket helpt

Lukt het u niet om de app te gebruiken voor het vastleggen van uw lokale voorrang? Dan kan de gemeente u helpen. Bel het Sociaal Loket (Wmo) tijdens het telefonisch spreekuur, maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 10:30 uur, via (0297) 513 111. Of stuur een e-mail naar: sociaal.loket@uithoorn.nl. Zorg dat u uw klantnummer van WoningNet bij de hand heeft.

 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

“Lokale voorrang” op wachtlijst WoningNet

Inwoners van de gemeente Uithoorn die via WoningNet een sociale huurwoning zoeken, hebben voorrang als er een woning in Uithoorn of De Kwakel vrijkomt. Met de “lokale voorrang” stijgt de woningzoeker op de wachtlijst. Uiteindelijk is degene met lokale voorrang én de meeste punten als eerste aan de beurt. Aanvragen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: