Informatiebijeenkomst “De sociale benadering van dementie”

Informatiebijeenkomst “De sociale benadering van dementie”


Geplaatst op: 20 september 2023

Woensdagavond 27 september organiseert Dementiezorg De Ronde Venen een informatiebijeenkomst over de sociale benadering van dementie. De avond vindt plaats in De Schakel aan de Dorpsstraat 20 in Wilnis (achter de kerk) De avond start om 19.30 uur en eindigt 21.00 uur. Vanaf 19.15 uur staan de koffie en thee klaar.

De sociale benadering van dementie stelt de mens centraal in plaats van de patiënt. Als mensen met dementie vooral gezien en behandeld worden als dementiepatiënten die niets meer kunnen, heeft dat een schadelijk effect op hun gevoel mens te zijn. Dat maakt onzeker, tast het zelfvertrouwen aan en leidt tot sociaal isolement.

Sociale Benadering Dementie kijkt anders naar de situatie van mensen met dementie. Door weer ruimte te creëren voor vraagstukken uit het dagelijks leven en niet de ziekte maar de persoon centraal te stellen, verbetert de kwaliteit van leven.

Marijke Notermans zal tijdens een inspiratiesessie vertellen over dit onderwerp. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

De avond is voor mantelzorgers, mensen met geheugenproblemen, professionals en andere geïnteresseerden. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Wilt u geïnformeerd worden over de activiteiten van Dementiezorg De Ronde Venen dan kunt u dit ook doorgeven via mantelzorg@stdb.nl of 0297-230280 (vraag naar Ester of Tanja). Kijk ook eens op www.mantelzorgderondevenen.nl. Hier vindt u ook een inschrijfformulier om u aan te melden als mantelzorger.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Informatiebijeenkomst “De sociale benadering van dementie”

Woensdagavond 27 september organiseert Dementiezorg De Ronde Venen een informatiebijeenkomst over de sociale benadering van dementie. De avond vindt plaats in De Schakel aan de Dorpsstraat 20 in Wilnis (achter de kerk) De avond start om 19.30 uur en eindigt 21.00 uur. Vanaf 19.15 uur staan de koffie en thee … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: