001 - De Baat
Mijdrecht fietst naar werk

Mijdrecht fietst naar werk


Geplaatst op: 19 september 2023

Gemeente De Ronde Venen, Vereniging Industriële Belangen De Ronde Venen en Goed op Weg werken samen aan de verbetering van de bereikbaarheid van Mijdrecht voor werknemers. Bedrij-ven en andere instanties konden een scan naar het huidige mobiliteitsgedrag van hun werkne-mers laten doen. Daaruit kwam naar voren dat het fietsgebruik nog ruimte voor groei heeft. Meer werknemers op de fiets zorgen voor minder auto’s en een betere gezondheid. Werknemers krij-gen nu de mogelijkheid om een e-bike uit te proberen tijdens één van de roadshows die worden georganiseerd.

Ontdek de voordelen van fietsen

Fietsen biedt niet alleen plezier en gezondheidsvoordelen, maar vermindert ook aanzienlijk de CO2-uit-stoot in vergelijking met autorijden. De roadshows die worden georganiseerd bieden medewerkers de kans om kennis te maken met een scala aan moderne en trendy (elektrische) fietsen, inclusief e-bakfiet-sen. Daarnaast is er een fietssimulator, waarmee deelnemers via een virtual reality-ervaring hun woon-werkroute van huis naar kantoor kunnen verkennen.

Alle medewerkers zijn welkom

De gezamenlijke inzet van gemeente De Ronde Venen, Goedopweg en andere lokale bedrijven bena-drukt het belang van gezondheid en milieu in de omgeving. Het doel is om woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren en zo een positieve impact te hebben op zowel de persoonlijke gezondheid als het milieu. De roadshow is toegankelijk voor alle medewerkers in Mijdrecht, ongeacht bij welk bedrijf ze werken. Als je op dinsdag 26 september niet kunt deelnemen, kun je ook bij een van de andere roadshows aanslui-ten, georganiseerd door de lokale bedrijven op het bedrijventerrein. 

Roadshow data

Gemeente De Ronde Venen, Vereniging Industriële Belangen De Ronde Venen en Goed op Weg organi-seren meerdere roadshows. Onderstaand de organisatie, data en locaties:

  • J. van Walraven 21-09 Industrieweg 5, 3641 RK Mijdrecht
  • Gemeente de Ronde Venen 26-09 Raadhuisplein, 3641 EE Mijdrecht
  • Van Walraven 28-09 Nijverheidsweg 26, 3641 PR Mijdrecht

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mijdrecht fietst naar werk

Gemeente De Ronde Venen, Vereniging Industriële Belangen De Ronde Venen en Goed op Weg werken samen aan de verbetering van de bereikbaarheid van Mijdrecht voor werknemers. Bedrij-ven en andere instanties konden een scan naar het huidige mobiliteitsgedrag van hun werkne-mers laten doen. Daaruit kwam naar voren dat het fietsgebruik nog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: