001 - Hema
PvdA/GroenLinks stelt vragen over het groen in De Ronde Venen

PvdA/GroenLinks stelt vragen over het groen in De Ronde Venen


Geplaatst op: 20 september 2023

De Ronde Venen kan een stuk groener. De gemeente investeert de komende jaren in het groenonderhoud, maar er is meer nodig voor een groene gemeente. Wat doet de gemeente bijvoorbeeld om bestaande bomen te beschermen, het groen verder uit te breiden en inwoners te helpen als zij groen willen adopteren? PvdA/GroenLinks heeft hier een brede set schriftelijke vragen over gesteld.

Fractievoorzitter Pieter Kroon: “PvdA/GroenLinks vindt het belangrijk dat we als gemeente investeren in het groen. Dat is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar ook voor de afvoer van water bij hevige regenbuien en verkoeling op warme dagen. Het maakt de gemeente daarnaast mooier. We willen dan ook dat de gemeente niet alleen investeert in het onderhoud, maar ook zorgt voor betere bescherming en uitbreiding van het groen!”

Veel vragen van inwoners

PvdA/GroenLinks krijgt regelmatig vragen van inwoners over het groen in de gemeente. Dan gaat het bijvoorbeeld om de kap, herplant en bescherming van bomen. Maar ook over de manier waarop de gemeente zich inspant om planten en dieren te beschermen, hoe de gemeente het bermbeheer uitvoert en wat er gedaan wordt aan de verkeersveiligheid bij overhangend groen. Het gaat ook over ondersteuning van inwoners bij het adopteren van groen en de wens voor meer en vooral biodivers groen in de gemeente.

Schriftelijke vragen.

PvdA/GroenLinks vindt dat het groenbeleid in de gemeente beter kan en heeft daarom een brede set schriftelijke vragen ingediend. Daarin vraagt de partij onder meer aandacht voor de betere bescherming van waardevolle bomen, planten en dieren, het verbeteren van het biodivers bermbeheer en het verbeteren van de verkeersveiligheid bij overhangend groen. Ook stelt de partij vragen over een aantal voorvallen rond het Hugo de Vriesparkje in Abcoude, waarbij bomen zijn gekapt en delen van het park zijn beschadigd.

De partij vraagt verder aandacht voor meer groen in de gemeente, zo wil de partij minstens 10.000 extra bomen en de aanleg van voedselbossen en pluktuinen. Ook wil de partij dat inwoners beter ondersteund worden als zij het onderhoud van het groen van de gemeente overnemen, met zowel kennis als materiaal.

Pieter Kroon: “We hopen met onze vragen het bestaand groen beter te beschermen en daarnaast meer groen te realiseren. We zijn benieuwd naar de antwoorden van het college!


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

PvdA/GroenLinks stelt vragen over het groen in De Ronde Venen

De Ronde Venen kan een stuk groener. De gemeente investeert de komende jaren in het groenonderhoud, maar er is meer nodig voor een groene gemeente. Wat doet de gemeente bijvoorbeeld om bestaande bomen te beschermen, het groen verder uit te breiden en inwoners te helpen als zij groen willen adopteren? … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: