001 - De Baat
Fiets mee voor ’t Anker

Fiets mee voor ’t Anker


Geplaatst op: 19 september 2023

Bezoekers van Inloophuis ’t Anker in Mijdrecht doen zondag 1 oktober massaal mee aan de “Ride for the Roses” (het fietsevenement om geld op te halen voor kankeronderzoek), dat dit jaar van start gaat in Aalsmeer. ’t Anker krijgt vanuit “Ride of the Roses” dit jaar ondersteuning, net zoals ook het Adamas Inloophuis in Nieuw Vennep en Inloophuis Esperanza in Badhoevedorp. De nog steeds onafhankelijke Mijdrechtse instelling kan wel wat extra middelen gebruiken. Zeker met het oog op een nieuwe locatie, omdat de vestiging in de voormalige basisschool De Trekvogel in Mijdrecht moet plaatsmaken voor woningbouw. “En een toekomstige verhuizing naar een overigens nog onbekende nieuwe locatie kost geld”, weet ’t Anker coördinator Margreth de Wit.

Start en Service

Aalsmeer is zondag 1 oktober de startplaats van Ride for the Roses 2023. Het aan de Westeinder Plassen gelegen “bloemendorp” was eerder in 2015 de plek, waar de deelnemers vertrokken. De startplaats dit keer is aan de Dreef 7, Aalsmeer vlakbij zwembad De Waterlelie. Vind je het te ver om eerst nog eens naar Aalsmeer te moeten fietsen, dan wordt je fiets eerst naar het startpunt gebracht. Tijdens de route is eten en drinken geregeld, versnaperingen op de start/finishplaats zijn voor eigen rekening. De tocht kent meerdere afstanden; 25, 50 en 100 km. Voor de 25 kilometer route vertrek je vanuit Aalsmeer. Via Vrouwenakker, Nieuwveen en Kudelstaart finish je na een mooie tocht weer in Aalsmeer.

’t Anker voorziet in behoefte

Inloophuizen zoals ’t Anker bieden een breed scala aan activiteiten en programma’s om de kwaliteit van leven van mensen die te maken hebben met kanker, te verbeteren. Denk dan aan tekenen, schilderen en biljarten, theater en zelfs een smartlappenkoor. Ook zijn er thematische meetings, gezamenlijke lunches en yoga. Zie voor een actuele zogeheten activiteitenladder de site van ’t Anker, te vinden via www.inloophuishetanker.nl Het centrum is gehuisvest aan de Karekiet 49 in Mijdrecht. Elke dinsdag en donderdag kun je er tussen 10.00 en 15.00 uur terecht.

Via https://www.ridefortheroses.nl/fundraisers/inloophuisanker is inschrijven een fluitje van een cent. Deelname kost 50 Euro. Naast individuele deelnemers kunnen ook vrienden- en bedrijventeams zich inschrijven. Bedrijven zijn als sponsor welkom en ook individuele deelnemers kunnen zich laten sponsoren. Geld dat ’t Anker Team via de donatieknop ophaalt, komt de instelling direct ten goede.

Amsterdam UMC

Elke euro die een deelnemer ophaalt komt voor 100 procent ten goede aan de versnelling in kankeronderzoek. Samen met KWF Kankerbestrijding komt de opbrengst van de “Ride for the Roses” 2023 ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker en regionale inloophuizen, waaronder ’t Anker in Mijdrecht. Onderzoek is hard nodig om darmkanker vroegtijdig te constateren en om de kans op succesvolle behandelingen te vergroten. In de strijd tegen darmkanker richt het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (UMC) zich op wetenschappelijk onderzoek naar het vinden van de slimste bloedmeting voor vroege detectie van nieuwe of resterende vormen van darmkanker


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fiets mee voor ’t Anker

Bezoekers van Inloophuis ’t Anker in Mijdrecht doen zondag 1 oktober massaal mee aan de “Ride for the Roses” (het fietsevenement om geld op te halen voor kankeronderzoek), dat dit jaar van start gaat in Aalsmeer. ’t Anker krijgt vanuit “Ride of the Roses” dit jaar ondersteuning, net zoals ook … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: