001 - De Baat
brandweer Tsjechië op bezoek bij Brandweer Mijdrecht

brandweer Tsjechië op bezoek bij Brandweer Mijdrecht


Geplaatst op: 19 september 2023

De brandweer Mijdrecht heeft afgelopen weekend drie brandweerkorpsen uit Tsjechië ontvangen. Het bezoek van de Tsjechen was een tegenprestatie voor het gastvrije onthaal dat de Mijdrechtenaren vorig jaar in Tsjechië kregen. Het bezoek van de 31 Tsjechische collega’s duurde drie dagen.  

Haring en stamppot

Op vrijdagmorgen werden de Tsjechische brandweerlieden opgehaald van Schiphol. Om bij te komen van de vlucht konden de Tsjechen even lekker uitwaaien op het strand van Zandvoort onder het genot van een typisch Hollandse lekkernij: haring.

’s Avonds stonden er oer-Hollandse stampotten op het menu. Waarna het bezoek kon genieten van de brandweerwedstrijden die de jeugdbrandweer Mijdrecht had georganiseerd.

Van autoknippen tot polonaise

Op zaterdag gaf de post Mijdrecht verschillende demonstraties, zoals het knippen van een auto, een ademluchtbaan en uitleg over de duiktaak om vervolgens Mijdrecht vanuit de hoogte te laten zien.

’s Middags stond er een zeskamp op het programma waaraan naast drie Tsjechische teams ook teams van de brandweer Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen meededen.

De dag werd feestelijk afgesloten met een barbecue en polonaise.

Rondvaart

Na een goed verzorgd ontbijt op de post vertrokken de Tsjechische en Mijdrechtse collega’s naar Amsterdam voor een rondvaart door de grachten. Om af te sluiten met een wandeling via de Oudezijds Achterburgwal naar het IJ voor de afscheidslunch.

Geslaagd weekend

De post Mijdrecht kijkt terug op een geslaagd weekend en bedankt de buurkorpsen hun bijdrage.

 
 
 
 
 
Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

brandweer Tsjechië op bezoek bij Brandweer Mijdrecht

De brandweer Mijdrecht heeft afgelopen weekend drie brandweerkorpsen uit Tsjechië ontvangen. Het bezoek van de Tsjechen was een tegenprestatie voor het gastvrije onthaal dat de Mijdrechtenaren vorig jaar in Tsjechië kregen. Het bezoek van de 31 Tsjechische collega’s duurde drie dagen.   Haring en stamppot Op vrijdagmorgen werden de Tsjechische … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: