DELTA Netwerk plaatst eerste glasvezelkastje in Vinkeveen

DELTA Netwerk plaatst eerste glasvezelkastje in Vinkeveen


Geplaatst op: 21 september 2023

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de Ronde Venen is weer een stap verder. Deze week is het eerste glasvezelkastje in een woning in Vinkeveen geplaatst. Aannemer BAM Telecom van DELTA Netwerk heeft de graafwerkzaamheden in de straten afgerond. De komende tijd neemt de aannemer contact op met bewoners. Op afspraak komen monteurs langs om in de wijken Westerheul en Zuiderwaard huisaansluitingen te plaatsen.

Huisaansluitingen monteren

Een glasvezelaansluiting betekent dat de monteur een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis legt en in huis een bijbehorend kastje (FTU) plaatst. Meestal ligt er een groen rolletje glasvezel tegen de gevel klaar of een glasvezelsprietje. Ben je ingepland, dan ontvang je een email of brief met daarin een voorstel voor de datum en tijd waarop de monteur wil komen. Het kan even duren voor jouw adres is ingepland, maar uiteindelijk komt iedereen die aangesloten moet worden aan de beurt.

Werkende verbinding met glasvezelnetwerk

Een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Om daadwerkelijk supersnel en stabiel internet via glasvezel te kunnen gebruiken is een abonnement en een modem nodig van een deelnemende telecomaanbieder. Ook moet het centrale glasvezelverdeelpunt gereed zijn om de huisaansluiting te kunnen verbinden met het netwerk. Dat is weer de volgende stap en kan nog even duren.

BAM Telecom actief in De Ronde Venen

Nol Franssen, projectleider DELTA Netwerk licht de planning in De Ronde Venen toe: ‘We zijn in juni vorig jaar gestart in Mijdrecht, waar we voor 80% klaar zijn. In Wilnis Veenzijde zijn we ook al ver. Daar is ruim 85% gereed. De meeste bewoners die een abonnement hebben afgesloten maken al gebruik van hun supersnelle glasvezelverbinding. Nu gaan we door naar Vinkeveen. We verwachten als alles volgens planning verloopt dat we begin volgende jaar in deze drie plaatsen klaar zijn. In Abcoude zijn we druk aan het graven in de straten. Daar zitten we nog in de beginfase.”

Telecomaanbieder zorgt voor het glasvezelpakket

Heeft de monteur de huisaansluiting geplaatst en heeft de activatie tot het glasvezelverdeelpunt plaatsgevonden, dan zit het werk van de aannemer erop. Meestal na enkele weken ontvang je van de door jou gekozen telecomaanbieder een installatiepakket. Je kunt dit pakket zelf installeren of via de telecomaanbieder een afspraak maken voor installatie door een van hun medewerkers.

Hulp van lokale verkopers

Wil je meerdere aansluitingen, wil je de kabel niet via de plint laten lopen of heb je hulp nodig? Lokale elektro- en ICT-bedrijven bij jou in de buurt helpen je graag met de praktische zaken rondom de huisaansluiting, zoals oude coaxbekabeling vervangen door UTP-kabels. Ook kunnen ze helpen met het aanleggen van (UTP-)kabels van de meterkast naar een computer of televisie, bijvoorbeeld door de kruipruimte, het aanpassen van instellingen van jouw TV of met het aansluiten van extra apparatuur.

Meer informatie? Kijk op deltanetwerk.nl en voer rechts bovenaan je postcode in. Dan zie je hoe de aanleg verloopt, hoe je een abonnement kunt afsluiten en welke locale verkopers kunnen helpen met praktische zaken rondom de huisaansluiting.Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

DELTA Netwerk plaatst eerste glasvezelkastje in Vinkeveen

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de Ronde Venen is weer een stap verder. Deze week is het eerste glasvezelkastje in een woning in Vinkeveen geplaatst. Aannemer BAM Telecom van DELTA Netwerk heeft de graafwerkzaamheden in de straten afgerond. De komende tijd neemt de aannemer contact op met bewoners. Op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: