001 - Hema
Succesvolle World Cleanup Day in De Ronde Venen

Succesvolle World Cleanup Day in De Ronde Venen


Geplaatst op: 21 september 2023

Afgelopen weekend, op vrijdag 15 en zaterdag 16 september, namen 75 inwoners en bedrijfsme-dewerkers actief deel aan het opruimen van zwerfafval in De Ronde Venen. Deze actie werd opge-start in het kader van World Cleanup Day. In meer dan 200 landen gingen inwoners en organisa-ties aan de slag met een grote schoonmaakbeurt. Het is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Ook in De Ronde Venen werd enthousiast meegedaan. Wethouders Anja Vijselaar (eco-nomie) en Maarten van der Greft (afval) openden vrijdag de eerste grote schoonmaakactie bij Firma Van Walraven.

Gemeenschappelijke inspanning voor een schone gemeente

Wethouder Van der Greft benadrukte de belangrijke rol van lokale bedrijven en verenigingen in het schoonhouden van de gemeente. Op zaterdag gingen jeugdleden van Kanovereniging De Ronde Venen aan de slag in Vinkeveen en richtten zich op Eiland 3. Hier troffen ze onder meer een autoband en 2 op-blaaszwembanden aan. Ook in de omgeving van de Bloemhaven en de Heulweg vond een opruimactie plaats, met 15 deelnemers en onder leiding van Gitte Bennink.

Aanmelden als zwerfafvalambassadeur

Inwoners die interesse hebben om bij te dragen aan een schoner De Ronde Venen kunnen zich aanmel-den bij het NME-Centrum De Ronde Venen als zwerfafvalambassadeur. In de gemeente lopen al meer dan 200 vrijwilligers rond. Zij nemen hun afvalgrijper mee tijdens wandelingen of het hardlopen. Aanmel-den kan bij het NME-Centrum De Ronde Venen. Stuur een e-mail naar nmederondevenen@odru.nl of bel van maandag tot donderdag naar 0297 27 36 92.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Succesvolle World Cleanup Day in De Ronde Venen

Afgelopen weekend, op vrijdag 15 en zaterdag 16 september, namen 75 inwoners en bedrijfsme-dewerkers actief deel aan het opruimen van zwerfafval in De Ronde Venen. Deze actie werd opge-start in het kader van World Cleanup Day. In meer dan 200 landen gingen inwoners en organisa-ties aan de slag met een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: