Atlantis speelt een zenuwslopende wedstrijd tegen de Vinken

Geplaatst op: 24 september 2023

De volgende wedstrijd van Atlantis 1 stond weer op het programma en ditmaal was de Vinken uit Vinkeveen de tegenstander. Beide ploegen hadden vier punten uit twee gespeelde wedstrijden en deze wedstrijd hield dus in dat de winnaar de koppositie kon pakken. Dit benadrukte nogmaals, naast natuurlijk de derby tussen Mijdrecht en Vinkeveen, dat er veel op het spel stond. Er werd voorafgaand aan de wedstrijd nog gevreesd voor veel regen en weinig zon, maar dit was gelukkig niet het geval en er was volop zon tijdens de wedstrijd van het 1ste! Dit kon jammer genoeg niet gezegd worden bij het 2de die helaas flinke regenbuien heeft weten te verduren en een lastige pot speelde.

Maar om 15:30 op 23 september was het dan zover, het door Van Walraven gesponsorde Atlantis 1 ging proberen de alleenstaande koppositie te veroveren en begon met volle moed aan de wedstrijd. Zo bracht Atlantis de score al snel op 0-1, waarna de Vinken antwoord gaf en de score weer terug bracht op 1-1. Hierna werden aan beide kanten een vrije bal gescoord wat een score gaf van 2-2. Uiteindelijk liepen de Vinken uit tot een stand van 5-3, wat inhield dat de Mijdrechtenaren in de achtervolging moesten. Dit deed Atlantis ook en de ruststand werd op 6-6 gebracht.

In de rust gaf inval coach Mark nog enkele tips en gaf aan dat we ons koppie er gewoon bij moesten houden en zo door moesten gaan. In de tweede helft was het duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het ene team scoorde een goal, maar het andere team wist hierop eigenlijk ook weer een antwoord te geven. De score is in de tweede helft niet verder uitgelopen dan 1 punt verschil voorsprong. Dit zorgde uiteindelijk ook voor een ontzettend spannende eindfase, waarin Atlantis de overhand in eerste instantie had op een voorsprong van 10-11. Deze stand is het voor ongeveer 7 à 8 minuten gebleven, waarop de Vinken uiteindelijk antwoord gaven en de stand op 11-11 brachten. Hierna volgde ook snel 12-11 in het voordeel van de Vinken, wat weer inhield dat Atlantis in de achtervolging moest. Uiteindelijk schoot Atlantis nog de 12-12 raak, waarna de scheidsrechter affloot en er één punt mee naar Mijdrecht ging. Deze uitslag zorgt ervoor dat Atlantis en de Vinken nu de koppositie delen en het nog niet gespeeld is in deze poule. Grote dank nog aan onze Mark die inviel als coach, want Wim was helaas geveld door de griep. Beterschap Wim! Maar nu staat Atlantis alweer de laatste uitwedstrijd van dit eerste veldseizoen te wachten, uit in Kudelstaart. Zien wij jullie ook langs de lijn om 15:30 waarin Atlantis zich veilig kan spelen tegen VZOD voor degradatie!

De volgende wedstrijd van Atlantis 1 stond weer op het programma en ditmaal was de Vinken uit Vinkeveen de tegenstander. Beide ploegen hadden vier punten uit twee gespeelde wedstrijden en deze wedstrijd hield dus in dat de winnaar de koppositie kon pakken. Dit benadrukte nogmaals, naast natuurlijk de derby tussen … Lees meer »