Atlantis wint na lastige middag tegen VZOD

Geplaatst op: 2 oktober 2023

Atlantis speelt zijn eerste wedstrijd van de returns in Kudelstaart tegen VZOD. Het door Van Walraven gesponsorde team houdt het lang spannend, maar uiteindelijk wordt er gewonnen met 11-15.

Het vlaggenschip begon in de vertrouwde opstelling. De ploeg van Wim Schaap had vijf minuten nodig om de eerste goal te maken. In de beginfase werden er voldoende kansen gecreëerd, alleen was het afrondings percentage laag. VZOD kon hierdoor bij blijven en door een aantal verre afstandsschoten stond het na een kwart wedstrijd 2-2.

De vechtlust was bij beide ploegen zichtbaar en dit was voor het publiek het hoogtepunt van het tweede deel van de eerste helft. Het lukte de Mijdrechtenaren ook niet om weg te lopen en door één dame van VZOD bleven ze in de wedstrijd. Atlantis ging met een magere 5-6 voorsprong de rust in. Het is zichtbaar dat het verdedigende spel van Atlantis verbeterd is ten opzichte van het vorige seizoen.

De tweede helft kon VZOD lang bij benen, ze kwamen zelfs nog even met 9-8 voor. Hierna wist Atlantis zich te herpakken en de voorsprong weer over te nemen (9-12). De vele meegereisde supporters zagen alleen dat Atlantis deze voorsprong niet kon uitbouwen, want binnen een korte tijd was de stand weer 11-12.

In de laatste fase van de wedstrijd was het krachtsverschil pas zichtbaar. Het gemis van een aantal dragende spelers bij VZOD en de fitheid bij de Mijdrechtenaren gaf de doorslag. Uiteindelijk werd de voorsprong uitgebouwd naar 11-15. Met deze stand floot de scheidsrechter af.

De ploeg die gesponsord wordt door Van Walraven speelt nog twee thuiswedstrijden voordat zij de zaal in gaan. A.s. zaterdag komt Roda Westzaan op bezoek dat gelijk speelde tegen de buren uit Vinkeveen. Dit is een belangrijke wedstrijd om de koppositie vast te houden. Graag zien wij u allen om 15:30 aan de hoofdweg om Atlantis 1 te supporten.

Atlantis speelt zijn eerste wedstrijd van de returns in Kudelstaart tegen VZOD. Het door Van Walraven gesponsorde team houdt het lang spannend, maar uiteindelijk wordt er gewonnen met 11-15. Het vlaggenschip begon in de vertrouwde opstelling. De ploeg van Wim Schaap had vijf minuten nodig om de eerste goal te … Lees meer »