001 - Hema
Wilde achtervolging vanuit België eindigt in Amsterdam, man wisselt twee keer van auto

Wilde achtervolging vanuit België eindigt in Amsterdam, man wisselt twee keer van auto


Geplaatst op: 2 oktober 2023

Een wilde politieachtervolging die begon in België is maandagavond geëindigd in Amsterdam Osdorp. De bestuurder stapte onderweg twee keer over in een andere auto, waarbij hij in Geldermalsen mogelijk een nietsvermoedende automobilist achter het stuur vandaan trok en er daarna als een haas vandoor ging. Hij is nog niet gevonden.

De achtervolging begon nadat de politie in België een melding kreeg van een gestolen BMW. De auto verplaatste zich daarna naar de A2 in Nederland, waarna een grote politiemacht tijdens de avondspits de achtervolging inzette op de voortvluchtige bestuurder. Onderweg kneep de man plotseling in de remmen bij Geldermalsen. Hier stapte hij over in een andere auto. Mogelijk trok hij hierbij een nietsvermoedende automobilist achter het stuur vandaan, zegt politiewoordvoerder Thomas Aling.

De auto met de man reed daarna via de A2 van Utrecht naar Amsterdam. In Amsterdam maakte de man opnieuw een pitstop om over te stappen in een andere auto. De dollemansrit kwam in Amsterdam Osdorp ten einde. De wegpiraat ging er vervolgens te voet vandoor. Met twee helikopters en een grote groep agenten is tevergeefs naar de man gezocht. ,,We doen op dit moment verder onderzoek naar de identiteit van de man en doen er alles aan om hem te vinden”, vertelt Aling. Welke snelheden er bij de achtervolging zijn bereikt, is niet bekend. 
Laatst bewerkt op: 5 oktober 2023 07:09

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wilde achtervolging vanuit België eindigt in Amsterdam, man wisselt twee keer van auto

Een wilde politieachtervolging die begon in België is maandagavond geëindigd in Amsterdam Osdorp. De bestuurder stapte onderweg twee keer over in een andere auto, waarbij hij in Geldermalsen mogelijk een nietsvermoedende automobilist achter het stuur vandaan trok en er daarna als een haas vandoor ging. Hij is nog niet gevonden. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: