001 - Hema
Eerste bedrijfsbezoek van wethouder Sven Spaargaren

Eerste bedrijfsbezoek van wethouder Sven Spaargaren


Geplaatst op: 3 oktober 2023

Woensdag 27 september bezocht wethouder Sven Spaargaren de bedrijven Pieter Kolk Snijhortensia’s, Vinkaplant B.V. en Kwekerij Aris in de Schinkelpolder. Tijdens het bezoek kreeg de wethouder een rondleiding door de bedrijven en ging hij in gesprek met de ondernemers. Wat zijn uw ervaringen als bedrijf in de Schinkelpolder, welke kansen en uitdagingen zijn er? En welke wensen heeft u? Waren vragen die ter sprake kwamen.

Bij Pieter Kolk Snijhortensia’s sprak hij met Pieter en zijn vrouw. Pieter begon in 1996 met het kweken van snijhortensia’s in het ouderlijke bedrijf. In 1998 is hij met zijn bedrijf verhuisd naar de Schinkelpolder. Hier telen zij nu op ruim 15.000 m2 snijhortensia’s in diverse kleuren en maten.

Daarna ging hij langs bij Vinkaplant B.V. Dit bedrijf bestaat al sinds 1978 en is één van de grootste import- en exportbedrijven in tropische planten. Zo heeft dit bedrijf eigen plantages en kwekerijen in Midden-Amerika en Azië. Eigenaar Tino Hottinga, inmiddels 77, heeft er dit jaar voor gekozen om zijn bedrijf aan de Schinkelpolder te verkopen.

Als laatste stond een bezoek aan Kwekerij Aris op het programma. Hier werd hij ontvangen door directeur en eigenaar Michiel van den Heuvel die gepassioneerd vertelde over zijn bedrijf. Zijn vader en oom hebben in 1995 het bedrijf opgezet en in 2013 heeft hij het bedrijf overgenomen. Ze richten zich vooral op de import van tropische potplanten zoals pachira’s en ficussen.

Wethouder Sven Spaargaren: “Op dinsdag 12 september organiseerde de gemeente de eerste bijeenkomst over de Toekomst van de Schinkelpolder. Om beter te weten wat er leeft en speelt bij de bedrijven in de Schinkelpolder wil ik meerdere bedrijven bezoeken. Mijn dank aan deze ondernemers voor de plezierige ontvangst en open gesprekken.”

De wethouder en het college houden regelmatig bedrijfsbezoeken om vooral het contact met de lokale bedrijven te houden en te weten wat er leeft.


Laatst bewerkt op: 12 oktober 2023 09:22

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste bedrijfsbezoek van wethouder Sven Spaargaren

Woensdag 27 september bezocht wethouder Sven Spaargaren de bedrijven Pieter Kolk Snijhortensia’s, Vinkaplant B.V. en Kwekerij Aris in de Schinkelpolder. Tijdens het bezoek kreeg de wethouder een rondleiding door de bedrijven en ging hij in gesprek met de ondernemers. Wat zijn uw ervaringen als bedrijf in de Schinkelpolder, welke kansen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: