001 - Hema

Inwonersbijeenkomst over verbeterpunten Feestweek Abcoude


Geplaatst op: 3 oktober 2023

De Feestweek Abcoude had dit jaar niet hetzelfde gezellige verloop als voorgaande jaren. De organisatie van de feestweek en de gemeente kregen veel meldingen over incidenten. De aanleiding daarvoor lag vaak in overmatig alcoholgebruik. Daarom organiseren de Stichting Feestelijkheden Abcoude en de gemeente op dinsdag 17 oktober een inwonersbijeenkomst. Doel van de bijeenkomst is om met inwoners te bespreken hoe de Feestweek Abcoude volgend jaar weer echt een feestweek voor iedereen wordt.

Lees ook: Burgemeester grijpt in bij Feestweek Abcoude: geen verkoop van alcohol in winkels

De bijeenkomst vindt plaats in de Dorpskerk in Abcoude en begint om 19.30 uur. De avond begint met een plenair deel waarin een toelichting wordt gegeven. Uiteraard kunnen inwoners aansluitend vragen stellen. Na het plenaire deel wordt er vanaf ongeveer 21 uur in kleiner verband verder gepraat over specifieke verbeterpunten. In de loop van de avond worden hopelijk een aantal concrete ideeën verzameld om de Feestweek volgend jaar, met eventuele aanpassingen, weer op een veilige manier te kunnen vieren. 

Te veel gedronken en daardoor niet meer aanspreekbaar

Tijdens de Feestweek Abcoude zijn veel meldingen gedaan over jongeren onder de 18 jaar die te veel dronken, niet meer goed aanspreekbaar waren en hun daden niet meer konden overzien. Het gevolg waren vernielingen, wildplassen en overgeven op straat. Ook zijn enkele ernstige incidenten gemeld die door de politie worden onderzocht. Naar aanleiding van de meldingen heeft de burgemeester moeten besluiten de verkoop van alcohol in winkels tijdelijk te verbieden tijdens de Feestweek. 

Graag van tevoren aanmelden

Voor veel inwoners van Abcoude is de Feestweek een belangrijk moment in het jaar. De verwachting is dan ook dat veel inwoners de bijeenkomst willen bezoeken. Om een goed beeld te krijgen hoeveel inwoners de avond bezoeken, wordt iedereen verzocht zich van tevoren aan te melden. Dit kan eenvoudig via www.derondevenen.nl/feestweekabcoude. Als bekend is hoeveel mensen aanwezig zijn, kan de avond beter worden voorbereid.

Laatst bewerkt op: 3 oktober 2023 17:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inwonersbijeenkomst over verbeterpunten Feestweek Abcoude

De Feestweek Abcoude had dit jaar niet hetzelfde gezellige verloop als voorgaande jaren. De organisatie van de feestweek en de gemeente kregen veel meldingen over incidenten. De aanleiding daarvoor lag vaak in overmatig alcoholgebruik. Daarom organiseren de Stichting Feestelijkheden Abcoude en de gemeente op dinsdag 17 oktober een inwonersbijeenkomst. Doel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: