Veel belangstelling voor woningbouwplannen gemeentewerf Aalsmeer


Geplaatst op: 22 juni 2011

Meer dan 80 belangstellenden bezochten op donderdag 16 juni de inloopavond over de plannen voor woningbouw op en rond de Gemeentewerf aan de Zwarteweg. De meeste mensen spraken hun waardering uit over de plannen. De aanwezigen hadden vooral vragen over het behoud van groen, de verkeersafwikkeling en wilden graag weten of er ook starterswoningen zullen komen.

Het ‘deelplan Zwarteweg', dat onderdeel is van het grotere project De Tuinen van Aalsmeer, wordt begrensd door de Burgemeester Kasteleinweg, de brandweerkazerne, de woningen langs de Hortensialaan en de groenzone langs de Gloxiniastraat. De getoonde woningbouwplannen staan nog niet vast, maar kunnen worden gezien als ‘werk in uitvoering', zowel wat de verkaveling betreft als de architectonische invulling. Tijdens de avond waren medewerkers van Ontwikkelingsbedrijf &2=1, Gemeente Aalsmeer en het Stedenbouwkundige ontwerpbureau Groosman & Partners aanwezig om nadere toelichting te geven.

Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp
Na de inloopavond zullen de plannen worden afgemaakt, waarbij - als dat mogelijk is - de ideeën en eventuele bezwaren van bewoners worden meegenomen. Het resultaat is een zogenaamd ‘Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp' (DSO) dat door het gemeentebestuur zal worden vastgesteld. Het DSO vormt de basis voor het bestemmingsplan. Na vaststelling van het DSO zal de bestemmingsplanprocedure worden opgestart. Het ontwerp bestemmingsplan komt vervolgens ter visie. Hierop kunnen inwoners en belanghebbenden te zijner tijd hun zienswijzen inbrengen. De plannen voor ‘De Tuinen van Aalsmeer' worden uitgevoerd door Ontwikkelingsbedrijf &2=1, een samenwerking tussen Gemeente Aalsmeer en Bohemen B.V. Voor meer informatie over het deelplan Zwarteweg: www.detuinenvanaalsmeer.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel belangstelling voor woningbouwplannen gemeentewerf Aalsmeer

Meer dan 80 belangstellenden bezochten op donderdag 16 juni de inloopavond over de plannen voor woningbouw op en rond de Gemeentewerf aan de Zwarteweg. De meeste mensen spraken hun waardering uit over de plannen. De aanwezigen hadden vooral vragen over het behoud van groen, de verkeersafwikkeling en wilden graag weten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: