Zomers zeilspektakel – veel activiteiten op en rond de Vinkeveense Plassen


Geplaatst op: 29 juni 2011

Zaterdag 2 juli is het feest in Vinkeveen. Vijftien zeilboten uit de Regenboogklasse varen die dag een wedstrijd op de Vinkeveense Plassen. Deze wedstrijd is onderdeel van het eerste Nationaal Regenboogevenement, dat van 29 juni tot en met 3 juli 2011 plaatsvindt op verschillende plassen in het Groene Hart.

Op zaterdag 2 juli zeilen de Regenboogteams hun wedstrijden op de Vinkeveense Plassen. Een groep enthousiaste recreatieondernemers heeft voor deze dag in samenwerking met de Watersportvereniging Vinkeveen en Abcoude (WVA), diverse (sport)verenigingen, Recreatie Midden-Nederland en de gemeente een gevarieerd programma samengesteld, zowel op het water als op de wal. Er zijn jeugdactiviteiten, tal van demonstraties om naar te kijken én om aan mee te doen, er is muziek; kortom: voor elk wat wils.

Op Zandeiland 1 staat een groot scherm waarop bezoekers de zeilwedstrijd kunnen volgen, inclusief commentaar van een echte verslaggever. Midpoint FM doet de hele dag verslag vanaf het water en de eilanden.

In grote lijnen ziet de dag er als volgt uit:

09.00 uur: Verzamelen Regenboogboten in dorpskernen Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis
10.00 uur: Vertrek Regenboogboten naar zandeiland 4, tewaterlating
10.00 - 16.30 uur: Start activiteiten op zandeiland 4: jeugdzeilen, diverse demonstraties, kraampjes en activiteiten (van de duik- en wakeboardschool, kanovereniging, zeilschool en scouting),
13.30 uur: Officiële opening van het Nationaal Regenboogevenement door burgemeester M. Burgman
14.00: Startschot Regenboog Zeilwedstrijd (3 manches)
17.00 uur: Prijsuitreiking zeilwedstrijd en kleurplatenwedstrijd
op Zandeiland1

Jeugdactiviteiten
De Watersportvereniging Vinkeveen en Abcoude (WVA) organiseert in samenwerking met Zeilschool Vinkeveen op 2 juli een jeugdzeilevenement op zandeiland 4. De Rabobank is sponsor van dit programmaonderdeel. Gedurende de hele dag kunnen kinderen tussen 8 en 14 jaar kennismaken met zeilen. Dit onder deskundige begeleiding van gediplomeerde instructeurs. Er liggen verschillende zeilboten klaar, van optimisten tot catamarans. Je hoeft geen zeilervaring te hebben om deel te nemen.

Ook is op Zandeiland 4 gelegenheid om kennis te maken met andere watersporten, zoals kanovaren, wakeboarden en duiken. Ook de scouting is aanwezig met een gevarieerd programma voor de jeugd. Voor de jonge kinderen staat er een luchtkasteel.

Inschrijven voor de jeugdactiviteiten op 2 juli kan op de kramenmarkt op zandeiland 4. Meer informatie is te vinden op www.wvavinkeveen.nl.

Watertaxi
Omdat de parkeergelegenheid bij Zandeiland 4 beperkt is, worden bezoekers verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen. Wie toch met de auto komt, kan prima parkeren bij Zandeiland 1. Tussen eiland 1 en 4 vaart tussen 10.00 en 18.00 uur minimaal 1x per uur een watertaxi (capaciteit: 80 passagiers).

Wat is het Nationaal Regenboogevenement (NRE)?
Vijftien Regenboogteams, vijf Hollandse en Utrechtse plassen, vijftien gemeenten c.q. lokale bedrijven en een ruime keuze aan walactiviteiten vormen samen de nieuwe zeilsensatie van het Groene Hart. Bij het Nationaal Regenboog Evenement gaan recreatie, watersport en gezelligheid hand in hand. Op het water strijden de zeilers namens dorpen, gemeenten, bedrijven en de toeristische sector tegen elkaar. De boeien worden dagelijks ergens anders uitgelegd. Zo komt de vloot in actie op de Kager Plassen (29 juni), het Braassemermeer (30 juni), de Westeinderplassen (1 juli), de Vinkeveense Plassen (2 juli) en de Nieuwkoopse Plassen (3 juli). Iedere wedstrijddag kent drie manches, waarna de dagwinnaar wordt gehuldigd.

De feestelijke openingsceremonie is op 28 juni in Leiden en de tour eindigt op 3 juli in Nieuwkoop met de uitreiking van het zilveren Regenboogmodel. Deze wisseltrofee wordt ontworpen door de Goudse kunstenaar en fervent zeiler Menno Meyer.

Gedurende de vijf wedstrijddagen valt er op de wal van alles te beleven rondom de zeillocaties. De jeugd krijgt ruimschoots de kans om kennis te maken met de zeilsport en andere watersporten en er worden diverse demonstraties gegeven.

Regenboogteam De Ronde Venen
De Ronde Venen is niet alleen gastheer voor één dag van het Nationaal Regenboogevenement. De gemeente heeft ook een ‘eigen' Regenboogboot die aan de wedstrijd deelneemt. Wouter Pinckaers, Hans van Drunen en Remko Boot vormen de bemanning van de boot die onder Rondeveense vlag vaart. Zij zijn niet alleen zeer ervaren, maar ook zeer gemotiveerd om voor de gemeente een topklassering te veroveren. Aan hun prachtig gerestaureerde historische boot is de leeftijd van 75 jaar niet af te zien. Aan de prestaties ook niet: in april jongstleden wonnen zij de ‘Battle of the Lakes', een tweedaagse wedstrijd op de Reeuwijkse Plassen.

Het Nationaal Regenboogevenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en BMW Nederland.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zomers zeilspektakel – veel activiteiten op en rond de Vinkeveense Plassen

Zaterdag 2 juli is het feest in Vinkeveen. Vijftien zeilboten uit de Regenboogklasse varen die dag een wedstrijd op de Vinkeveense Plassen. Deze wedstrijd is onderdeel van het eerste Nationaal Regenboogevenement, dat van 29 juni tot en met 3 juli 2011 plaatsvindt op verschillende plassen in het Groene Hart. Op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: