001 -Family

Bandjesavond zaterdag 25 juni in Aalsmeer Centrum


Geplaatst op: 21 juni 2011

Op zaterdagavond 25 juni staat het centrum van Aalsmeer weer bol van de livemuziek tijdens de jaarlijkse Bandjesavond. Op zes locaties in het dorp worden podia opgesteld, waar zeer uiteenlopende bands komen optreden. Voor ieder wat wils. Bandjesavond start om 20.00 uur en de muziek gaat buiten uit om klokslag 1.00 uur. Natuurlijk kun je dan nog terecht op een van de afterparties die binnen plaatsvinden.

Bandjesavond wordt georganiseerd door Winkeliers Vereniging Aalsmeer Centrum in samenwerking met de aangesloten horecagelegenheden uit het centrum. In het dorp staan in totaal zes podia, verdeeld over de Marktstraat, Weteringstraat, Schoolstraat, Dorpsstraat, Zijdstraat en het Molenplein. De podia zijn zo opgesteld dat de bezoekers een ronde kunnen maken langs alle bands.

Santa Rosa bij Cafe de Praam in de Zijdstraat
Bij Café de Praam is het luisteren, genieten en dansen tijdens het optreden van Santa Rosa met een Nederlandstalig rock-, pop- en feestfestijn dat iedereen zal bekoren. Nederlandstalig met de grote hits van Jan Smit, Nick en Simon maar ook Hazes, Boudewijn de Groot en Frank Boeijen. Rock met de nieuwste liedjes van Van Velzen, Kings of Leon en Adam Lambert. Pop met o.a. Black Eyed Peas, Baseballs en Train. En natuurlijk hun eigen Viva Hollandia, wat toch nu al een klassieker genoemd kan worden! Santa Rosa heeft met de nieuwe zanger Bas van Rijckevorsel van slechts 21 jaar een Frontman van Formaat. Een bekende kop die iedereen zal herkennen van zijn Idols avontuur, waar hij de sterren van de hemel zong in de liveshows. De gouden formule: een topzanger van 21 jaar met een goede kop en daarachter een superervaren band!!

Dioomen bij Eetcafe 't Holland Huys op het Molenplein
Eetcafe 't Holland Huys organiseert ‘Dansen bij de Molen' met de band Dioomen. Sinds de samensmelting van de Dioomen-muzikanten in 2000 en later de toevoeging van een drummer, VJ en producer is een hechte club ontstaan. De band Dioomen weet een warm gevoel over te brengen op haar publiek met theatrale nummers vol synthesizergeluiden, bombastische soundscapes, eighties-samples, invloeden van pop en rock en slaat hiermee een brug tussen dance en pop. Voor elk Dioomen optreden worden weer nieuwe verrassende elementen bedacht om het publiek te entertainen. De artiesten spelen met hun publiek, terwijl VJ Romberto de show versterkt met caleidoscopische videobeelden. Een visueel spektakel. Dioomen slaat hiermee een brug tussen dance en pop.

Valium en Lee Roud & the Coney Island Babies bij Cafe Bar Joppe in de Weteringstraat
Bij Café Bar Joppe treden tijdens Bandjesavond twee bands op. Allereerst de Aalsmeerse band, Lee Roud & the Coney Island Babies, een zevenmansformatie die zich heeft toegelegd op vergeten pop- en rock klassiekers uit de jaren '60, '70, '80 en '90. Met nummers die iedereen zich wel kan herinneren maar die zelden worden uitgevoerd. De band werd oorspronkelijk opgericht voor de akoestische avonden in 2008 in Bacchus, als een eerbetoon aan Lou Reed. Maar al gauw werd de band gevraagd om vaker op te treden. En zo ontstond een heuse band. De setlist werd uitgebreid met songs van o.a. David Bowie, Ian Dury & the Blockheads, Roxy Music en the Talking Heads. Maar ook the Pretenders en the Who zijn vertegenwoordigd in het repertoire. Een bonte verzameling nummers die met veel enthousiasme en plezier wordt gepresenteerd! De bandleden zijn oude bekenden in de Aalsmeerse muziekscene. Op zang Lee Roud, oftewel Tom Meijer. Hij wordt geassisteerd door de zangeressen Mieke van Trigt en Lenie Zuijderhoudt. Andre Alderden (gitaar), Wicher de Boer (bas), Robbert Tuinhof (saxofoon) en Bart Vreken (drums) maken dit septet compleet. Dit jaar zijn ze present op Bandjesavond bij Joppe. Komt dat zien!

Maar ook de Rock- en Funkband Valium is van de partij. Valium is een aantal jaar geleden begonnen met voor de fun spelen van covers en is nu een van Nederlands betere coverbands. Twee sterke vocalen en een retestrakke band zorgen voor de juiste harmonie en de perfectie van het naspelen van te gekke nummers. Nummers gemaakt door de grote bands als onder andere Beatles, Stones en Doors uit het verleden tot bands uit de jaren '90 & 2000 als INXS, Red Hot Chili Peppers, Stereophonics, Robbie Williams, Joss Stone en KT Tunstall. Alle genres van rock en funk passeren de revue en zorgen voor een gevarieerd avondje kijk- en luisterplezier.

Demitch bij Restaurant De Halve Maen in de Schoolstraat
Restaurant De Halve Maen is dit jaar ook weer van de partij en in de Schoolstraat staat het podium klaar voor Demitch. Dit topduo wordt gevormd door Björn Markgraaf, leadzang en keyboards en Marc Geurden, gitaar en zang. Door Bjorn's veelzijdige stem is er vrijwel geen nummer of genre wat deze allround zanger niet aankan. In 2002 was hij te zien in de soundmixshow, waarin hij Robbie Williams vertolkte. Samen met Marc zat Björn in de feestformatie "Madhouse". Marc maakte furore in het Nederlandse clubcircuit met "ALLIED FORCES" . De CD kreeg veel airplay op radio 3 met name "Countdown Cafe" en "Vara's Vuurwerk". Na allebei al jaren in het top-100 cq top-40 circuit actief te zijn geweest hebben ze besloten het bandleven vaarwel te zeggen en als duo verder te gaan. Muzikaal op één lijn, perfect in harmoniale uitvoering, muzikaal vakmanschap!. Met een zeer gevarieerd repertoire, van lekker op het gemak, tot totaal uit je dak!

Leo Koster Band bij Restaurant Het Wapen van Aalsmeer in de Dorpsstraat
Voor het spiksplinternieuwe restaurant Het Wapen van Aalsmeer speelt de Leo Koster Band. Koster heeft een markante stem en speelt vaardig gitaar, de band bestaat uit zwaargewichten Han Bavinck (Carlsberg, Superjones) op gitaar, Chip Visser (City to City, Moonflower, Secret Sounds) op bas en Pim Koopman (Diesel, Kayak en gerenommeerd producer) op drums. Kees Maat (Fungus) speelt sfeervol accordeon. De Leo Koster Band speelt eigen repertoire maar ook covers, zoals Dylan's A Hard Rain's Gonna Fall, Neil Young's Last Trip To Tulsa of Chris Hillman's Time Between. En onder het genot van een lekker drankje zingen ze voor u Drunken Sailor. In de pauze staat Kees Markman achter de draaitafel. Samen met het Wapen van Aalsmeer gaan ze er een feestje van maken!

Captain Midnight's Pianoshow Bij Blitzz en De Oude Veiling in de Marktstraat
In de Marktstraat bij Blitzz en De Oude Veiling speelt de Captain Midnight's Pianoshow, waarbij alles draait om sfeer en gezelligheid. Op bekend pianorecept worden met groot enthousiasme alle klassiekers uit verschillende genres gespeeld van de jaren '50 tot vandaag. Een grote mix van de bekendste (neder)pop-, rock- en danshits van de afgelopen 50 jaar passeren de revue met allen één ding gemeen, namelijk het grote feest- en meezing gehalte. Nieuwsgierig? Kom dan naar de Marktstraat tijdens Bandjesavond op zaterdag 25 juni!

Huishoudelijke mededelingen
Tijdens de optredens kunnen bezoekers bij de verschillende verkooppunten terecht voor een drankje en bij SnaQ Cafetaria op de Van Cleeffkade en de verschillende snackkarren zijn snacks verkrijgbaar. Uiteraard bevinden zich ook toiletten in de nabijheid van de verschillende horecapunten. De EHBO is te vinden in de Weteringstraat. Het is niet toegestaan zelf alcoholische dranken mee het dorp in te nemen. De politie zal hier tegen optreden. De organisatie raadt aan om zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen, dit in verband met de afsluiting van de Van Cleeffkade, de beperkte beschikbare parkeergelegenheid en alcoholcontroles. Kijk voor meer informatie op de website www.aalsmeercentrum.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bandjesavond zaterdag 25 juni in Aalsmeer Centrum

Op zaterdagavond 25 juni staat het centrum van Aalsmeer weer bol van de livemuziek tijdens de jaarlijkse Bandjesavond. Op zes locaties in het dorp worden podia opgesteld, waar zeer uiteenlopende bands komen optreden. Voor ieder wat wils. Bandjesavond start om 20.00 uur en de muziek gaat buiten uit om klokslag … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: