Van Rijn Racing boekt vooruitgang


Geplaatst op: 21 juni 2011


Het Mijdrechtse Van Rijn Racing, nam afgelopen zondag 19 juni deel aan de derde wedstrijd voor het NK Rallyracing. Voor het team werd het hun 2e wedstrijd met de Skoda Fabia. Dit weekend hoopte het team de wagen eens echt aan de tand te kunnen voelen, maar dan moest het wel droog blijven... Helaas dachten de weergoden er anders over, en zou de hele wedstrijddag in het teken staan van de juiste keuzes maken. Ondanks een spin, een zandbak en een lekke band, wist Van Rijn Racing een 12e plaats te behalen.

Voor aanvang van de start vonden de vrije trainingen plaats. De monteurs hadden de rallyracewagen van Dennis van Rijn voorzien van regenbanden. Het druppelde stevig door en vooral het onverharde gedeelte was spekglad. De aanpassingen die het team getroffen had aan de wagen, waren goed te merken voor de rijder. De Fabia liet zich veel gemakkelijker sturen in deze natte omstandigheden.

De start van de eerste manche was erg bemoedigend. Vanaf de vijfde startpositie wist van Rijn zich op een tweede plek te positioneren. Maar door het opspattende water, wat voor zeer slecht zicht zorgde, moest Dennis wat afstand houden van zijn voorganger. Even later stuurde Van Rijn iets te enthousiast de Per Eklund-bocht in en spinde. Hij kon de wagen aan de praat houden, maar kostbare secondes gingen verloren. De tweede manche ging de start ook weer goed, al was het nog niet van het niveau wat men van de ‘oude' Cordoba gewend was. Als derde sloot van Rijn in de Fabia aan en zette de achtervolging in. Na een veilige jokerlap in de tweede ronde genomen te hebben, kreeg de wagen last van onderstuur. Vlak voor de finish kon Dennis de wagen niet meer uit de zandbak houden en verloor een positie aan zijn achtervolger. Gelukkig kwam de Fabia pas na finishlijn tot stilstand en werd Dennis afgevlagd als 4e in zijn heat.

Voor de derde en laatste manche was het gestopt met regenen. Het Eurocircuit in Valkenswaard begon zo goed als droog te raken. Na overleg wilde het team overstappen op slicks (profielloze banden). Maar net op het moment dat van Rijn opgeroepen werd voor zijn start, begon het weer met druppelen. Men wilde de gok niet nemen, omdat het op het onverharde gedeelte dan al weer snel glad zou worden. Helaas voor van Rijn reed hij lek in de derde ronde. De wagen trok hevig naar links en zonder stuurbekrachtiging aan boord, is dat hard werken om de rallyrace auto in het goede spoor te houden. Toch wist Dennis in de laatste ronde voor de chicane een andere deelnemer in te halen. Maar een goede tijd, welke hard nodig was voor een finale, zat er niet meer in. Van Rijn Racing eindigde zijn tweede wedstrijd op een twaalfde plaats algemeen. Net een plaats buiten de B-finale.

Gelukkig heeft het team zijn veranderingen aan de wedstrijdwagen goed kunnen beproeven. Volgende wedstrijd hoopt Van Rijn Racing op beter weer, zodat men kan uitvinden waar de verschillen met de concurrenten zitten. Op 17 juli zal het Mijdrechtse team weer aan de start verschijnen op het Eurocircuit te Valkenswaard. Het laatste nieuws en foto's zijn terug te vinden op de website van het team www.vanrijnracing.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Rijn Racing boekt vooruitgang

Het Mijdrechtse Van Rijn Racing, nam afgelopen zondag 19 juni deel aan de derde wedstrijd voor het NK Rallyracing. Voor het team werd het hun 2e wedstrijd met de Skoda Fabia. Dit weekend hoopte het team de wagen eens echt aan de tand te kunnen voelen, maar dan moest het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: