001 -Family

Vrouwen trots op zwemdiploma via Multi Mondo


Geplaatst op: 21 juni 2011

Mijdrecht - Stichting Multi Mondo beleefde woensdag 16 juni een primeur: de eerste afzwemavond in het Veenweidebad. In totaal hebben twaalf vrouwen met succes het zwemexamen afgelegd voor hun diploma A of B. Trots en tevreden hebben deze examenkandidaten en de zweminstructrices het seizoen afgesloten.

Voor het A-diploma hebben 7 vrouwen afgezwommen en voor het B-diploma 5 vrouwen. Vele vrienden en familieleden waren meegekomen om hen aan te moedigen en toe te juichen. "Het was heel gezellig dat er zoveel publiek bij was op de bank. Van tevoren waren sommige vrouwen nog wel zenuwachtig of ze het zouden halen of niet, terwijl ze al bij de selectie zaten na het proefexamen", vertelt Quassima Asafiati. Als initiatiefnemer voor de zwemgroepen speciaal voor vrouwen en een van de instructrices is ze heel blij met de behaalde diploma's. "Alles is heel goed verlopen tijdens het afzwemmen. Deze vrouwen hebben het allemaal heel goed gedaan en ik ben heel erg trots op hen. Iedereen van harte gefeliciteerd!"

Diploma uitreiking
Voor hun deelname aan de Multi Mondo zwemgroep waren enkele vrouwen zelfs bang voor water. "Nu kunnen ook deze vrouwen veilig in de buurt van het water komen, want ze kunnen zichzelf redden. Als het binnenkort zomervakantie wordt, kunnen ze gewoon lekker gaan zwemmen. Daar hebben we het allemaal voor gedaan."
Na het zwemmen, volgde in de kantine een feestelijke diploma uitreiking. "Dat vond ik het mooiste van alles van deze avond. Alle vrouwen zijn super blij met hun diploma, ze straalden helemaal! Dat gaf mij een enorm goed gevoel. Iedereen wil ook meteen doorgaan voor het diploma dat erop volgt en ik vind het heel mooi om dat te horen." Met een hapje en drankje bleven veel mensen nog een tijd lang gezellig napraten na de uitreiking.

Deze keer was er naast de Multi Mondo zweminstructrices nog een afgevaardigde van de KNZB (Koninklijke Nationale Zwem Bond). Dat toezicht op het examen was nodig om de behaalde diploma's geldig te maken met een officiële handtekening. Hoogstwaarschijnlijk is dat niet meer nodig in een volgend seizoen. Quassima Asafiati hoopt ze zelf gediplomeerd zweminstructeur te zijn. Kort geleden heeft zij het praktijkexamen zwemmend redden voor instructeurs Zwem ABC behaald. Na een stage bij zwemles voor kinderen, heeft zij nog één examen te gaan, voordat ze zelf toezicht kan houden en diploma's mag aftekenen.

Nieuw seizoen
Het nieuwe seizoen start in september. Er is plaats voor nieuwe vrouwen die willen zwemmen. Zij kunnen kiezen uit de groepen voor diploma A, B, C of in de groep trimzwemmen op een pittige en leuke manier aan hun conditie werken. Alle vrouwen vanaf 14 jaar zijn van harte welkom! Kijk voor meer informatie op www.multimondo.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrouwen trots op zwemdiploma via Multi Mondo

Mijdrecht - Stichting Multi Mondo beleefde woensdag 16 juni een primeur: de eerste afzwemavond in het Veenweidebad. In totaal hebben twaalf vrouwen met succes het zwemexamen afgelegd voor hun diploma A of B. Trots en tevreden hebben deze examenkandidaten en de zweminstructrices het seizoen afgesloten. Voor het A-diploma hebben 7 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: