001 - Hema
Sloepen gestolen in Vinkeveen en Aalsmeer: verdachten aangehouden

Sloepen gestolen in Vinkeveen en Aalsmeer: verdachten aangehouden


Geplaatst op: 1 november 2023

Afgelopen maanden is de politie druk geweest met de diefstal van een sloep. In april besloot het boevengilde naar een jachthaven in Vinkeveen te rijden, waar zij een sloep fotografeerden om vervolgens op Marktplaats aan te bieden.

Lees ook: Sloep gestolen van Vinkeveense Plassen

Na enkele dagen kregen zij een bod en werd er een aanbetaling gedaan op een buitenlandse bankrekening van een katvanger van wie zijn ' vermiste' identiteitsbewijs was gebruikt. De potentiële koper bleek zijn geld kwijt te zijn.

Een tweede geïnteresseerde kon wel tot een afspraak komen waarop de sloep uit de haven werd gestolen en werd verkocht. Er werd aangifte gedaan en door goed recherche werk van de politie werd de sloep binnen een paar dagen terug gevonden in Friesland.

De aangever kreeg zijn sloep al snel weer terug. Uiteindelijk bleken deze boeven op dezelfde wijze in Elburg, Loosdrecht en Aalsmeer aan het 'werk' te zijn geweest.

De verdachten zijn aangehouden en verhoord, hun straf zal door justitie bepaald worden. De politie spreekt van een mooie zaak met een zeer goed resultaat! De vier sloepen met een gemiddelde waarde van 20.000,- euro zijn weer terug naar de rechtmatige eigenaren.

 

 

 Laatst bewerkt op: 4 november 2023 17:15

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sloepen gestolen in Vinkeveen en Aalsmeer: verdachten aangehouden

Afgelopen maanden is de politie druk geweest met de diefstal van een sloep. In april besloot het boevengilde naar een jachthaven in Vinkeveen te rijden, waar zij een sloep fotografeerden om vervolgens op Marktplaats aan te bieden. Lees ook: Sloep gestolen van Vinkeveense Plassen Na enkele dagen kregen zij een bod … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: