De Baat (3e)
23-jarige Vinkevener opgepakt voor beroving in Limburgs zorgcomplex

23-jarige Vinkevener opgepakt voor beroving in Limburgs zorgcomplex


Geplaatst op: 2 november 2023

Een 23-jarige man uit Vinkeveen is opgepakt in een Limburgse oplichtingszaak. Hij wordt verdacht van het beroven van bankpassen bij een bejaarde man van 82 jaar. Met één van die passen werd een flink bedrag gepind.

De diefstal vond plaats in een zorgcomplex in het dorpje Margraten. Het gebeurde op een warme dag in april dit jaar. De bejaarde man had daarom zijn ramen en deuren opengezet, beschrijft de politie. Op die manier konden de twee dieven makkelijk binnenkomen. Ze tikten de man op de schouder en dreigden met "Je geld of je leven".

Onder dwang gaf de man zijn pasjes, inclusief pincodes, af. De twee overvallers sloegen op de vlucht en pinden daar vervolgens een "fors geldbedrag" mee.

Opsporing Verzocht

De zaak haalt het nieuws en werd eind augustus behandeld in het tv-programma Opsporing Verzocht. Met de tips die deze uitzending opleverde, werd afgelopen maandag een 19-jarige man uit Kerkrade opgepakt. De politie verdenkt hem van het daadwerkelijk pinnen met de gestolen passen.

Vandaag laat de politie weten ook een tweede verdachte gearresteerd te hebben. Ditmaal gaat het dus om een 23-jarige man uit Vinkeveen. Wat zijn rol precies was, wordt niet vermeld.


Laatst bewerkt op: 2 november 2023 10:53

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

23-jarige Vinkevener opgepakt voor beroving in Limburgs zorgcomplex

Een 23-jarige man uit Vinkeveen is opgepakt in een Limburgse oplichtingszaak. Hij wordt verdacht van het beroven van bankpassen bij een bejaarde man van 82 jaar. Met één van die passen werd een flink bedrag gepind. De diefstal vond plaats in een zorgcomplex in het dorpje Margraten. Het gebeurde op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: