VLC

Vernieling gedenkteken Hell’s Fury Aalsmeer


Geplaatst op: 21 juni 2011

Op 4 mei 2011 is in Aalsmeer-Oost het gedenkteken geplaatst ter nagedachtenis van de omgekomen bemanningsleden van het vliegtuig Hell's Fury van de Amerikaanse Luchtmacht. Door vandalisme is dit monument onlangs zwaar beschadigd.

Het gedenkteken bestaat uit een aantal glasplaten en het glas van de voorste plaat is gesprongen. Wethouder Gertjan van der Hoeven: ‘Ik vind het een onbegrijpelijke daad dat het gedenkteken op deze wijze is beschadigd. Voor de nabestaanden van Hell's Fury en de ontwerpers van het gedenkteken is de schok dan ook erg groot.'

De gemeente heeft aangifte gedaan van de vernieling. Daarnaast onderzoekt de gemeente momenteel de mogelijkheden van restauratie en/of herplaatsing. In dit kader wordt ook nauwkeurig onderzocht op welke wijze en met welk materiaal het gedenkteken beschadigd is en in hoeverre hiertegen maatregelen te treffen zijn.

Mocht u getuigen zijn geweest van de vernieling, dan kunt u dit melden bij de politie of de gemeente (telefoonnummer 0297 - 38 75 75).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vernieling gedenkteken Hell’s Fury Aalsmeer

Op 4 mei 2011 is in Aalsmeer-Oost het gedenkteken geplaatst ter nagedachtenis van de omgekomen bemanningsleden van het vliegtuig Hell's Fury van de Amerikaanse Luchtmacht. Door vandalisme is dit monument onlangs zwaar beschadigd. Het gedenkteken bestaat uit een aantal glasplaten en het glas van de voorste plaat is gesprongen. Wethouder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: