Weerbaar Atlantis komt net tekort voor de punten

Geplaatst op: 12 november 2023

Na een vrij zon overgoten veld competitie mag in dit natte een druilerige weer het geen nadeel zijn dat de korfballers van Atlantis weer lekker de zaal mogen op zoeken. Waar er in de veld competitie promotie naar de Overgangsklasse werd afgedwongen begint nu weer alles op nul en moet Atlantis 1, gesponsord door Van Walraven, het maar weer laten zien in de 1ste klasse. De eerste tegenstander op zaterdag de 11de van de 11de was een oude bekende Sporting Trigon uit Leiden. Vorig jaar in de zaal speelde deze twee ploegen ook al tegen elkaar en dat resulteerde in een 1-1 stand qua overwinningen.

Na de start van de wedstrijd leek dit al vrij snel erop dat het een 1-2 voor Sporting Trigon ging worden want de ploeg uit Mijdrecht gaf totaal niet thuis. Verdedigend niet scherp genoeg en ook gewoon niet fel in bepaalde situaties. Sporting Trigon was daar zeer dankbaar voor en liep al snel uit naar een 1-7 voorsprong. Na een Time-Out van Atlantis kreeg het door Van Walraven b.v. gesponsorde team wat meer grip op de wedstrijd, maar in de eerste 20 minuten schoot de tegenstander zo'n waanzinnig hoog percentage dat er gewoon niet tegen op te boksen was. 6-14 stond het zelfs even. Atlantis besloot het verdedigend iets anders aan te pakken waardoor de doelpunten productie iets leek te stokken van de ploeg uit Leiden. Daardoor kwam Atlantis beetje bij beetje terug en beide ploegen gingen rusten met een 10-15 tussenstand.

Coach Wim Schaap gaf aan dat er nog niets verloren was en dat deze aanpassing zijn vruchten af wierp. De tweede helft bleek dat ook zo, want Atlantis begon eindelijk ook zijn kansen goed af te schieten en kropen verder en verder naar de tegenstander toe. Ze kwamen zelfs zo dichtbij dat er met nog 10 minuten gaan het voor een hele lang tijd geleden zo waar weer gelijk stond; 19-19.

Dit zorgde er uiteraard voor dat Sporting Trigon ook weer een tandje ging bij zetten wat resulteerde in harde duels, maar ook nog steeds mooie doelpunten van beide kanten. Diverse wisselingen moesten er nog voor zorgen om de overwinning over de streep te trekken. Maar bij Sporting Trigon kwam de schutters scherpte uit de eerste helft weer terug waar bij Atlantis de tank gewoon een beetje leeg leek. Met goede goals straften de bezoekers de foutjes die werden gemaakt genadeloos af wat er uit eindelijk voor zorgde dat de punten naar Leiden gingen; 22-25.

Geweldig om te zien dat er zo veel publiek op de tribune zat voor onze eerste zaal wedstrijd en ook een gigantische dank je wel voor de support die het Team van de Week, de F1, aan ons heeft gegeven. Volgende week wordt er gespeeld in Nieuw-Vennep tegen KIOS om 19:00. We hopen jullie dan allemaal weer te zien!

Na een vrij zon overgoten veld competitie mag in dit natte een druilerige weer het geen nadeel zijn dat de korfballers van Atlantis weer lekker de zaal mogen op zoeken. Waar er in de veld competitie promotie naar de Overgangsklasse werd afgedwongen begint nu weer alles op nul en moet … Lees meer »