De Baat (2e)

Terugblik op een geslaagd Straattheaterfestival De Ronde Venen 2011


Geplaatst op: 20 juni 2011

De organisatie van het Straattheater De Ronde Venen kijkt vol tevredenheid terug op een geslaagd festival. De weergoden waren het festival extreem goed gezind. De voorspellingen van veel regen en wind kwamen voor Mijdrecht niet uit, althans niet tijdens het festival. Na de voorbereidingen in de vroege ochtend in vliegende storm en striemende regen, opende het festival onder dreigende wolken, trok rond het middaguur het wolkendek open en lokte de zon duizenden mensen naar het dorpscentrum van Mijdrecht. Wat een mazzel. Wat een uitbundige sfeer.

De foto's kunt u vinden op www.straattheaterdrv.nl.

Hoogtepunten van het Straattheater De Ronde Venen waren de circus- en komedieshow van de Canadese Group Les Vitaminés, de dansende aapjes van Duo Gi-Jo, en het gestuntel van de timmerlieden gespeeld door The Primitives uit België. Vertederend waren de shows van de Portugese clown Enano Duende die kinderen een apart plekje in zijn shows gaf, de magie die uit de vele koffers kwam van de Nederlandse Jarno di Parno, en clown Toon Maas die zijn evenbeeld tegenkwam. De voorstelling Strings on Fire van het Australische duo mondde uit in een muzikale acrobatische dansshow met violen met brandende strijkstokken. Soms niet gemakkelijk met die harde windvlagen. De begeleidster van drie mannen, die zich nogal honds gedroegen en aangelijnd door het dorp werden uitgelaten, en gespeeld door de Franse groep Cie l'Elephant Vert, was hilarisch. De honden wisten van geen ophouden, en menig winkelende bezoeker raakte verstrikt in de lijnen, en zag zijn brood of worst even in de bek van een van deze "monsters". Prachtig waren de drie porseleinen steltloper-poppen van het Belgische Cirqumstancia, en een stel struisvolgels op hoge poten. En wat vermaakten de kleintjes zich met de clownoptredens van Circus Pompom.

Een heel andere categorie vormden de shows van Jazz & Showballet Nicole en de Zumba, taekwondo- en capoeirademonstraties. GVM'79 bracht een spectaculaire show met acrogym voor groot enthousiast publiek.

Naast de vele straattheateracts klonk overal volop muziek. Door het betrekken van het Vinkeveen's Shantykoor in de optredens van De Zotte Zusjes deinden en zongen honderden mensen mee op de klanken van alom bekende Nederlandstalige meezingers. Ook het Orchestre Infernal bleek een schot in de roos met een aanstekelijke bijzondere stijl van straatmuziek. Meer geluid vooral van Bapo de Toeterman die met 20 toeters op zijn overall allerlei muziekstukken speelde, en mooi werk van een boogie woogie pianist, Middeleeuwse muzikanten. Heel andere beatklanken kwamen van de djembéspelers, en vooral ook van Jeroen Elfferich die met ballongeluiden een stampend orkest uit zijn " loopstation wist te toveren. Veel zuivere klanken klonken er uit de honderden zangers en zangeressen van de regionale operette- en popkoren uit Aalsmeer, Mijdrecht, Uithoorn, en solisten, duetten, en fanfare-poporkest.

En zo keerde na zes uur intensief vermaak de rust weer terug in het zonovergoten dorpscentrum van Mijdrecht. Vijf uur na sluiting plensde het van de regen. Wat had de organisatie een mazzel. De organisatie is zoals gezegd erg tevreden over het verloop van deze editie van het straattheaterfestival en kijkt alweer uit naar de volgende editie op 16 juni 2012.

De foto's kunt u vinden op www.straattheaterdrv.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Terugblik op een geslaagd Straattheaterfestival De Ronde Venen 2011

De organisatie van het Straattheater De Ronde Venen kijkt vol tevredenheid terug op een geslaagd festival. De weergoden waren het festival extreem goed gezind. De voorspellingen van veel regen en wind kwamen voor Mijdrecht niet uit, althans niet tijdens het festival. Na de voorbereidingen in de vroege ochtend in vliegende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: