001 - Hema
Fototentoonstelling Margot Fiechter en Adrie Kraan bij Cultuurpunt Aalsmeer

Fototentoonstelling Margot Fiechter en Adrie Kraan bij Cultuurpunt Aalsmeer


Geplaatst op: 16 november 2023

Het Cultuurpunt Aalsmeer presenteert met trots een boeiende fototentoonstelling van de getalenteerde fotografen Margot Fiechter en Adrie Kraan. De tentoonstelling is voortgekomen uit hun verdiepingsmentoraat bij de Nederlandse Fotobond. De foto's laten een uniek inzicht in hun artistieke ontwikkeling en persoonlijke focus binnen de wereld van de fotografie zien.

Margot Fiechter: Magnificent Trees

De intrigerende foto's van Margot Fiechter nemen de toeschouwers mee op een reis door de kracht van oude bomen. Gedurende de periode van september 2022 tot januari 2023 heeft zij met toewijding bijzondere bomen vastgelegd. Hierbij kwamen de wortels op indrukwekkende wijze vrij door weersinvloeden en klimaatverandering. In haar woorden benadrukt Fiechter het belang van het beschermen van deze bomen en het verbeteren van het klimaat. De tentoonstelling toont 12 prachtige werken die de weerbaarheid van deze bomen symboliseren.

Adrie Kraan: Architectuur en Mens

Adrie Kraan daarentegen heeft zich toegelegd op de fascinerende wereld van architectuur en de interactie tussen de mens. Tijdens zijn fotomentoraat heeft hij onderzocht hoe mensen architectuur ervaren en hoe deze interactie vorm krijgt. Zijn verzameling foto's omvat zowel speciaal voor het mentoraat gemaakte werken als andere werken die de essentie van architectuur vangen. De verzameling bestaat diverse werken, van eenvoudige schuurtjes tot indrukwekkende architectonische hoogstandjes zoals het Sluisgebouw in Amsterdam.

Kom de tentoonstelling bekijken!

De tentoonstelling biedt een kijk op de diverse perspectieven van deze twee fotografen, waarbij zowel de kracht van de natuur als de menselijke invloed op architectuur centraal staan. De foto’s, allen bewerkt en afgedrukt door de kunstenaars zelf, zijn eerder met succes tentoongesteld in het gemeentehuis van Uithoorn.

Op zaterdag 18 november zal de tentoonstelling worden geopend. Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen. De opening vindt plaats in de foyer van de oude veiling, Marktstraat 19, Aalsmeer, van 15:30 tot 17:00 uur. Na de opening is de tentoonstelling te zien tot de voorjaarsvakantie.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fototentoonstelling Margot Fiechter en Adrie Kraan bij Cultuurpunt Aalsmeer

Het Cultuurpunt Aalsmeer presenteert met trots een boeiende fototentoonstelling van de getalenteerde fotografen Margot Fiechter en Adrie Kraan. De tentoonstelling is voortgekomen uit hun verdiepingsmentoraat bij de Nederlandse Fotobond. De foto's laten een uniek inzicht in hun artistieke ontwikkeling en persoonlijke focus binnen de wereld van de fotografie zien. Margot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: