Vinkefest 2023

Sporten in je rolstoel


Geplaatst op: 20 juni 2011

Sportservice Midden Nederland houdt in september een Rolstoelvaardigheidstraining en Sport (ROVAS) voor mensen die willen leren hoe ze gemakkelijker en efficiënter kunnen omgaan met hun rolstoel. De cursus wordt gegeven op zes donderdagavonden van 1 september tot en met 6 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur in het Nifterlake College in Maarssen. De kosten bedragen 60 euro. Aanmelden kan via www.usportanders.nl door te klikken op de banner met de tekst ROVAS.

Vaardigheden
Mensen die door een ziekte, aandoening of ongeluk (regelmatig) in een rolstoel zitten of lesgeven aan mensen in een rolstoel kunnen meedoen aan deze cursus. Deelnemers leren hoe ze hun rolstoel in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken en hoe ze hierin kunnen sporten. Vaardigheden zoals efficiënt rijden, draaien en het nemen van een drempel worden geoefend. Ook staat er elke avond een sport centraal waarin deze vaardigheden meteen in de praktijk worden gebracht.

Consulent aangepast sporten Judith Meeuwissen merkt vaak dat mensen behoefte hebben aan deze training. "Als je in een rolstoel komt te zitten, is dat in het begin heel erg wennen. Als je eenmaal handig bent met je rolstoel geeft dat zoveel meer mogelijkheden en zelfvertrouwen.''

Informatie
Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met consulent aangepast sporten Judith Meeuwissen van Sportservice Midden Nederland, telefoon 030-7513840 of 06-12949436, e-mail judith.meeuwissen@sportservicemiddennederland.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sporten in je rolstoel

Sportservice Midden Nederland houdt in september een Rolstoelvaardigheidstraining en Sport (ROVAS) voor mensen die willen leren hoe ze gemakkelijker en efficiënter kunnen omgaan met hun rolstoel. De cursus wordt gegeven op zes donderdagavonden van 1 september tot en met 6 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur in het Nifterlake … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: