001 -Family
Column van de burgemeester: Jeugd heeft de toekomst: maak je mening kenbaar

Column van de burgemeester: Jeugd heeft de toekomst: maak je mening kenbaar


Geplaatst op: 19 november 2023

Over precies een week (woensdag 22 november) zijn de stembureaus weer open. Dan vindt, zoals u waarschijnlijk weet, de verkiezing voor de Tweede Kamer plaats. U kunt op maar liefst vijftien locaties uw stem uitbrengen. Dat betekent dat niemand gebonden is aan één specifieke locatie. Er zijn twaalf locaties in Uithoorn geopend en drie in De Kwakel.

Dat er nu op drie verschillende stembureaus in De Kwakel gestemd kan worden, daar ben ik erg blij mee. In het verleden kon dat namelijk ‘slechts’ op één locatie. Dat is natuurlijk te weinig. We willen het stemmen zo laagdrempelig mogelijk maken. Dat is nodig, zeker tegenwoordig. Want we merken dat mensen hun stemrecht niet altijd gebruiken. Ik realiseer me dat het vertrouwen in de politiek gedaald is. Dat is voor een aantal mensen een reden om niet naar de stembus te gaan. 

Echter, we weten allemaal dat er enorm veel speelt in Nederland. Woningnood, de energiecrisis, klimaat, asielbeleid, bestaanszekerheid. Wat voor de één belangrijk is, is voor de ander weer van minder belang. Dat hangt af in welke levensfase u zit. Dus kijk goed welke partij het beste bij u past. Er zijn verschillende stem- en kieshulpen beschikbaar om te helpen bij uw keuze. Uw stem draagt bij aan de koers die straks ingezet wordt in ons land!

Allereerste keer stemmen
Zelf denk ik nog wel eens terug aan de allereerste keer dat ik mocht gaan stemmen. Ik vond het erg spannend. En was trots dat ik eindelijk ‘mee mocht praten’. Ook deze keer zullen er in onze gemeente jongeren zijn die voor het eerst naar het stembureau mogen. De jeugd heeft de toekomst, dus mijn advies is: maak je mening kenbaar. Alle 18-jarigen hebben van mij een brief gekregen waarin ik dat ook aangeef. 

Speciale informatiewebsite
Als het goed is, heeft iedereen het stembiljet in de bus gekregen. Heeft u deze niet ontvangen of bent u het biljet kwijt? Neem contact met de gemeente op en vraag een nieuwe aan. Hoe dat in z’n werk gaat, kunt u teruglezen op onze speciale informatiewebsite voor de Tweede Kamerverkiezing: uithoorn.nl/verkiezingen. 

Op woensdag 22 november gaan de stembureaus om 7.30 uur open. Iedereen kan er terecht tot 21.00 uur. Ik zal traditiegetouw alle stemlocaties langsgaan. Ik hoop u tegen te komen!

Pieter Heiliegers, burgemeester van de gemeente Uithoorn.

 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Column van de burgemeester: Jeugd heeft de toekomst: maak je mening kenbaar

Over precies een week (woensdag 22 november) zijn de stembureaus weer open. Dan vindt, zoals u waarschijnlijk weet, de verkiezing voor de Tweede Kamer plaats. U kunt op maar liefst vijftien locaties uw stem uitbrengen. Dat betekent dat niemand gebonden is aan één specifieke locatie. Er zijn twaalf locaties in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: