De Baat (2e)
Zilversmid uit Nepal bezoekt Wereldwinkel Aalsmeer

Zilversmid uit Nepal bezoekt Wereldwinkel Aalsmeer


Geplaatst op: 21 november 2023

Zilversmid Dambar Biswo Karma uit Nepal is weer in Nederland en bezoekt verschillende wereldwinkels. Woensdagmiddag 29 november is hij voor de tweede keer te gast in de Wereldwinkel Aalsmeer om zijn prachtige handgemaakte zilveren hangers, kettingen, oorbellen, ringen en kettingen voor dames en heren te verkopen. De opbrengst van de verkoop is geheel voor Nepal.

Dambar runt een kleine zilverfabriek, genaamd Dambar’s Silver Factory in een buitenwijk van de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Dambar is geboren in een gezin van de laagste kaste. Hij heeft dankzij de stichting Nederland-Nepal de opleiding tot zilversmid kunnen volgen en biedt nu zelf kansarme jongeren uit de laagste kaste een opleiding en baan als zilversmid. Om zijn werknemers aan het werk te houden komt Dambar jaarlijks naar Nederland om de prachtige handgemaakte sieraden te verkopen. De handel met Nederland is belangrijk sinds de economische crisis en de aardbevingen waardoor het aantal toeristen in Nepal is teruggelopen. In de coronatijd was het lange tijd niet mogelijk dat Dambar naar Nederland kwam. Een drama voor hem en zijn zilverfabriek in Kathmandu.

Dus zoekt u een mooi zilveren sieraad? Kom dan woensdag 29 november tussen 11.00 en 17.00 uur naar de Wereldwinkel in de Zijdstraat 15 en ontmoet de maker van deze bijzondere sieraden. Er is koffie, thee en wat lekkers te proeven.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zilversmid uit Nepal bezoekt Wereldwinkel Aalsmeer

Zilversmid Dambar Biswo Karma uit Nepal is weer in Nederland en bezoekt verschillende wereldwinkels. Woensdagmiddag 29 november is hij voor de tweede keer te gast in de Wereldwinkel Aalsmeer om zijn prachtige handgemaakte zilveren hangers, kettingen, oorbellen, ringen en kettingen voor dames en heren te verkopen. De opbrengst van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: