De Baat (3e)
Prachtige winnaars bij Onderneming van het Jaar 2023 verkiezing

Prachtige winnaars bij Onderneming van het Jaar 2023 verkiezing


Geplaatst op: 21 november 2023

Vrijdag 17 november vond in The Beach de Onderneming van het Jaar verkiezing plaats. Katelijne van Otterloo was de presentatrice en de avond werd opgeluisterd met spannende acts. In totaal waren er ruim 300 mensen naar de The Beach gekomen om de uitreiking bij te wonen. Nieuw dit jaar was dat de leerlingen van Yuverta Mavo business klas zich verdiept hadden in de bedrijven en tijdens de avond ook vragen stelde aan de finalisten.

Voor wethouder Sven Spaargaren was het eerste keer dat hij betrokken was bij de uitreiking van de prijzen: “Aalsmeer is een zeer ondernemend dorp en heeft een hoge bedrijfsdichtheid. Zo zijn er ruim 4000 actieve bedrijven op een inwoneraantal van iets meer dan 32.000. Dat is best heel veel. En dat hier parels tussen zitten werd tijdens de verkiezingsavond wel zichtbaar. Mooie, sociale en duurzame bedrijven. Die allemaal in hun vakgebied uitblinken. Ik wil graag alle winnaars feliciteren en natuurlijk alle sponsoren en iedereen die geholpen heeft om deze verkiezing te organiseren bedanken.” 

Categorie Starters

De avond begon met de uitreiking in de categorie Starters. De finalisten in deze categorie waren: The TukTruck, Stoer Bikes en Vesela Pani Ukrainian Food. Jan de Groot van de Meerse Accountants en Adviseurs reikte de prijs uit die na een spannende intro ging naar Joeri en Thomas Visser van Stoer Bikes. In het juryrapport stond: ‘Er is goed nagedacht over de positionering van het product. Deze ondernemers hebben laten zien in korte tijd in de top van de e-bike markt mee te kunnen draaien. Absolute klasse en een heel leuk en STOER product.’

Categorie ZZP’er

Na de prijsuitreiking aan de Starter van het jaar werd overgegaan naar de categorie ZZP’er van het jaar. In deze categorie deden de finalisten Thee en Kaart, Beautysalon Moments en De Helpende Hand mee. Monique van Weerdenburg van Greenport reikte de prijs uit aan Tess van Beautysalon Moments. De jury was erg onder de indruk van Tess haar sterke drijfveren om te slagen als onderneemster. Daarnaast is ze een passievolle vakvrouw en kan ze altijd terugvallen op haar kennis en kunde. Haar hele voorkomen, doen en laten en manier van presenteren straalt een geboren schoonheidsspecialiste uit. 

Categorie MKB klein

In de categorie MKB klein waren de volgende finalisten genomineerd: The Bright Shine, Bart Brugman en Studio Casco. Na een spannend moment kwam Bart Brugman als winnaar uit de bus. Bart kreeg zijn prijs uit handen van wethouder Sven Spaargaren. De jury vindt Bart Brugman een bedrijf dat niet bekend is bij een groot publiek in Aalsmeer maar wel marktleider is in een niche van een hele grote competitieve markt. Ze genereren veel omzet met een klein team. 

Categorie MKB groot

Na de pauze stond de uitreiking van de categorie MKB groot op het programma. Voor deze categorie stonden de mooie bedrijven: Koninklijke de Vries Scheepsbouw, Bakkerij Vooges en Renault Nieuwendijk op het podium. Na een groot tromgeroffel kwam het logo van Koninklijke de Vries Scheepsbouw groot op het scherm als winnaar. De prijs, het bronzen florabeeldje, kregen Tom, Roderick en Joost de Vries uit handen van Burgemeester Gido Oude Kotte. Die alle finalisten roemde voor hun mooie bedrijven en aangaf waarom de jury tot deze beslissing is gekomen.

De Vries is de parel in de Nederlandse maakindustrie, Premium Global Brand. Een niche product voor de ‘happy few’. Wat een mooi product! Een snoepwinkel voor elke techneut. Een sterk familiebedrijf met een stevige basis en zeer maatschappelijk betrokken. Een groot compliment voor de moeite en energie die wordt gestoken in het opleiden in vakmanschap in het eigen opleidingsbedrijf én het delen van die faciliteiten met andere bedrijven in Aalsmeer. Prijzenswaardig is de manier waarop de directie met de medewerkers omgaat en met alle middelen tracht goed personeel op te leiden en te behouden.’ Aldus het juryrapport.

Innovatie prijs en publieksprijs

Maar de avond was nog niet voorbij. Er waren ook nog twee extra prijzen te verdienen: De innovatieprijs en de publieksprijs. Voor de uitreiking van het de innovatieprijs kwam Wouter de Vries van Parfum Flower Company en voorzitter van Nieuw Ondernemend Aalsmeer en de jury op het podium. Na de uitleg van Wouter kwam de ontknoping. Er werd dit jaar geen innovatieprijs uitgereikt maar daarvoor in de plaats een “Ondernemer van het Jaar” prijs. Deze prijs ging naar Jasper Engel van Vooges. Hij roemde Jasper hoe hij als jonge ondernemer dit mooie bedrijf leidt.

En als laatste was het tijd voor de publieksprijs. Voor deze prijs deden alle bedrijven mee. Ook de mooie bedrijven die helaas in de voorronde waren afgevallen. In totaal waren er meer dan 3100 stemmen uitgebracht. Op het grote scherm verschenen alle logo’s van de bedrijven langzaam vielen er steeds logo’s af en uiteindelijk sprong het logo van Studio Casco naar voren als winnaar van de publieksprijs. Pim van Zwieten van Lunchlokaal de Drukker kwam naar voren om de publiekprijs, die dit jaar gemaakt is door kunstenaar Tobias Rothe, uit te reiken.

Het was een prachtige avond met mooie winnaars. Meer informatie over de verkiezingen zijn te vinden op de website van Nieuw Ondernemend Aalsmeer.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Prachtige winnaars bij Onderneming van het Jaar 2023 verkiezing

Vrijdag 17 november vond in The Beach de Onderneming van het Jaar verkiezing plaats. Katelijne van Otterloo was de presentatrice en de avond werd opgeluisterd met spannende acts. In totaal waren er ruim 300 mensen naar de The Beach gekomen om de uitreiking bij te wonen. Nieuw dit jaar was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: