001 - Hema
Politiek Café over Energietransitie: een groot succes!

Politiek Café over Energietransitie: een groot succes!


Geplaatst op: 21 november 2023

Afgelopen vrijdag, 17 november, organiseerden de CDA-afdelingen De Ronde Venen en Stichtse Vecht samen een politiek café in Mijdrecht. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst ging het over de energietransitie en de trajecten naar een duurzame leefomgeving. Daarover hielden Derk Boswijk, Wim van der Laan en Martine Kruiswijk elk een inleiding.

Sinds de vorige verkiezingen in maart 2021 is Derk Boswijk uit Kockengen lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Nu staat hij op plek drie van de CDA-kandidatenlijst. Wim van der Laan is mede-eigenaar van architecten- en ingenieursbureau Van der Laan en is als vicevoorzitter nauw betrokken bij de ondernemersvereniging VIB in De Ronde Venen. Martine Kruiswijk uit Maarssen is in de gemeente Stichtse Vecht actief als klimaatcoach en bekend als ‘klimaatburgemeester’.

De genoemde sprekers gingen met elkaar in debat. Ze deelden met de aanwezigen standpunten vanuit ondernemers- en consumentenperspectief over het klimaat. Ook de uitdagingen om tot duurzaamheid te kunnen komen, kwamen voor het voetlicht. Dat gebeurde tijdens de uitwisseling van standpunten over de energietransitie met aanwezigen in de zaal. Dat leidde tot levendige discussies en verhelderende inzichten over uitdagingen die zich voordoen op het gebied van duurzaamheid: zo werd er bijvoorbeeld gesproken over de keuze voor kernenergie, zoals beschreven staat in het CDA-verkiezingsprogramma, en over het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Uit de reacties bleek dat het politiek café door de bezoekers gewaardeerd werd vanwege de actualiteit en de deskundige inbreng van de uitgenodigde sprekers. Het CDA De Ronde Venen blikt terug op een geslaagd en leerzaam politiek café en overweegt om van dit soort bijeenkomsten te organiseren.Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politiek Café over Energietransitie: een groot succes!

Afgelopen vrijdag, 17 november, organiseerden de CDA-afdelingen De Ronde Venen en Stichtse Vecht samen een politiek café in Mijdrecht. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst ging het over de energietransitie en de trajecten naar een duurzame leefomgeving. Daarover hielden Derk Boswijk, Wim van der Laan en Martine Kruiswijk elk een inleiding. Sinds … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: