001 - Escaperoom aglemeen

Horangi brengt spektakel op het plein


Geplaatst op: 20 juni 2011

De benen, stukken hout en piepschuim vlogen door de lucht, afgelopen zaterdag tijdens het straattheaterfestival. Dit spektakel hoorde echter niet bij een goochelaar of straatartiest, maar bij Horangi Taekwondo uit Mijdrecht. Op een knallende beat lieten zij tijdens een demonstratie op het Raadhuisplein goed zien, wat er tijdens de lessen Koreaanse zelfverdedigingssport allemaal geleerd wordt.
De kinderen showden hun vierhoeksvormen, poomse's en kennis van de traptechnieken. Zij trapten allemaal een plankje tempex door. De jonge taekwondoka's deden erg hun best en waren goed geconcentreerd bezig.

De volwassenen lieten ook van alles zien, maar dan een tikje spannender. Zo was er te zien hoe een aantal dames lastig werden gevallen door kerels , maar ze uiteindelijk wel mooi in de pan hakten. In een schijngevecht liet leraar Remko van Gerven samen met Matthew van der Kroef zien hoe taekwondo ook heel ‘entertaining' en grappig kan zijn. Ook de breaks waren een lust voor het oog: één taekwondoka presteerde het om drie plankjes achter elkaar te raken, er werden er een aantal blokken beton doorgetrapt en één van de taekwondoka's vloog over vijf kinderen, alvorens hij het plankje raakte. Tot slot werd het publiek nog verrast doordat er een appel van een stokje af werd getrapt. Uiteraard namen de taekwondoka's het applaus graag in ontvangst.

Meer informatie over Horangi en de trainingstijden staat op www.horangi.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Horangi brengt spektakel op het plein

De benen, stukken hout en piepschuim vlogen door de lucht, afgelopen zaterdag tijdens het straattheaterfestival. Dit spektakel hoorde echter niet bij een goochelaar of straatartiest, maar bij Horangi Taekwondo uit Mijdrecht. Op een knallende beat lieten zij tijdens een demonstratie op het Raadhuisplein goed zien, wat er tijdens de lessen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: