De Vinken onderuit tegen Sporting Trigon

Geplaatst op: 27 november 2023

Afgelopen zaterdag speelde het eerste achttal van De Vinken thuis in Vinkeveen tegen het Leidse Sporting Trigon. Na een wervelend begin van de thuisploeg gingen de punten uiteindelijk toch naar de bezoekers: 12-19.

Vlak na het ondertekenen van het contract met de nieuwe hoofdsponsor ‘Koeleman Elektro’ trad een gemotiveerd Vinkenachttal binnen de lijnen: Deena Dankelman, Zoë van Dasler, Bart de Ruiter en Jerom Stokhof begonnen in de aanval. Iris den Boer, Robin van der Vliet, Gideon Leeflang en Jelle Mul startten in de defensie; Kiki den Blanken en Levi Kroon begonnen op de bank. Fel en snel aanvalsspel van de thuisploeg leverde al snel resultaat op: 1-0 door Jerom Stokhof (strafworp), 2-0 door Bart de Ruiter (uitwijkbal) en 3-0 door Jelle Mul (van afstand). Toch kreeg dit sterke begin geen goed vervolg. Kleine foutjes stapelden zich op en slordigheidjes werden door de bezoekers effectief afgestraft. Binnen het kwartier was het weer gelijk. Een benutte strafworp van Gideon Leeflang bracht Vinkeveen nog even op voorsprong, maar daarna nam Leiden het initiatief over. De rust werd overigens niet zonder slag of stoot bereikt. De nodige blessurebehandelingen en gedoe rond de schotkolk leverden flink wat oponthoud op. Het kwam het spel van De Vinken niet ten goede. De rust werd bereikt met een 6-9 tussenstand (doelpunten van Gideon en Jerom).

Weggeschoten De tweede helft bracht Sporting Trigon een flitsend begin. Waar de thuisploeg veel doelpogingen zag mislukken en te veel foutjes maakte, vloog bij de bezoekers bijna elke bal erin. Binnen drie minuten was het 6-13. Vanaf dat moment liep De Vinken achter de feiten aan. Dichterbij kwam men niet meer. Doelpunten van Iris den Boer, Jerom Stokhof (2x) en Gideon Leeflang ten spijt, halverwege de tweede helft stond het gewoon 10-16. Coach Dankelman ging wisselen: Bart de Ruiter kwam in het aanvalsvak; hij was direct weer doeltreffend. Helaas voor De Vinken kon Leiden deze middag bijna elk schot op de korf als treffer tellen, want twee minuten later was het 11-18. Finn Kroon, ingevallen voor de na twee minuten spelen al geblesseerd geraakte Levi Kroon, tekende nog wel 12-18 aan, maar een laatste strafworp voor Sporting Trigon bracht de eindstand op 12-19. Met deze uitslag blijft De Vinken onderin de ranglijst hangen. Handhaving in de eerste klasse is de uitdaging voor de komende zaalperiode. Komende zaterdag speelt De Vinken nabij Delft tegen de huidige nummer 2 DES uit Den Hoorn.

Laatst bewerkt op: 27 november 2023 08:29

Afgelopen zaterdag speelde het eerste achttal van De Vinken thuis in Vinkeveen tegen het Leidse Sporting Trigon. Na een wervelend begin van de thuisploeg gingen de punten uiteindelijk toch naar de bezoekers: 12-19. Vlak na het ondertekenen van het contract met de nieuwe hoofdsponsor ‘Koeleman Elektro’ trad een gemotiveerd Vinkenachttal … Lees meer »