001 -Family
Champagneconcert met topmusici in Flower Art Museum

Champagneconcert met topmusici in Flower Art Museum


Geplaatst op: 30 november 2023

Zaterdagavond 9 december organiseren Stichting KCA en het Flower Art Museum weer een concert in de reeks Muziek in het Museum. Een speciale editie ditmaal, niet alleen door het optreden van twee fantastische musici, maar ook door de combinatie met een champagneproeverij.

Violiste Merel Vercammen is een goede bekende bij de liefhebbers van klassieke muziek in het Flower Art Museum. Merel vormt op 9 december in het FAM een duo met topcelliste Maya Fridman. Het optreden is een kans om deze topmusici in een intieme setting te zien en vooral te horen. Zij spelen een gevarieerd programma met werken van bekende en minder bekende componisten, die door hen zelf worden ingeleid. Ook is er ruimte voor improvisatie en zelfs voor inbreng van het publiek.

Merel Vercammen (1988) studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen en schreef vele concoursen op haar naam. Als soliste trad zij onder meer op in de vioolconcerten van Beethoven, Brahms en Otto Ketting, de laatste door de componist zelf gedirigeerd. In 2022 speelde ze de wereldpremière van het Pianotrio van Evgeny Kissin. Daarnaast ontwikkelde ze interactieve voorstellingen over muziek en het brein en houdt ze zich bezig met improvisatie. Volgens het FD is ze een van de 50 Jonge Beloften van 2023.

Maya Fridman (1989, Moskou) wordt al vanaf jonge leeftijd erkend als muzikaal wonderkind. Ze studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en speelt sindsdien met grote regelmaat op grote podia in Europa. In Nederland trad ze onder meer op in het Concertgebouw, Muziekgebouw aan 't IJ, TivoliVredenburg en nog veel meer. Vanwege haar brede muzikale interesse heeft ze altijd een passie gehad voor improvisatie en het spelen van diverse muzikale stijlen.

Champagneproeverij

Geheel in decembersfeer wordt het concert omlijst met een champagne- en wijnproeverij door Rik Boom van het bedrijf Jéroboam. Als gecertificeerd vinoloog en Nederlands kampioen ‘blindproeven’ wil hij zijn kennis en passie graag overbrengen op anderen. Tijdens het concert op 9 december biedt Rik een divers assortiment aan champagnes of alcoholvrije mousserende wijnen aan om te proeven. Bezoekers worden ontvangen met een drankje en in de pauze en na afloop kunnen zij verschillende glazen champagne naar wens proeven aan de champagnetafel, met en zonder alcohol.

Het concert is zaterdag 9 december in het Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Aanvang is 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Er is gratis parkeerruimte voor de deur. Kaarten voor dit speciale concert met proeverij zijn verkrijgbaar in de ticketshop van Stichting KCA: https://www.skca.nl/Programma_s/KCA-klassiek/774-Merel-Vercammen-_-Maya-Fridman. Indien nog beschikbaar zijn kan er ook aan de zaal worden gekocht.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Champagneconcert met topmusici in Flower Art Museum

Zaterdagavond 9 december organiseren Stichting KCA en het Flower Art Museum weer een concert in de reeks Muziek in het Museum. Een speciale editie ditmaal, niet alleen door het optreden van twee fantastische musici, maar ook door de combinatie met een champagneproeverij. Violiste Merel Vercammen is een goede bekende bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: