001 -Family
Alleen maar winnaars tijdens de verdeelavond van de Kwakelse Veiling

Alleen maar winnaars tijdens de verdeelavond van de Kwakelse Veiling


Geplaatst op: 4 december 2023

Afgelopen vrijdag nodigde het Veilingcomité de besturen van de Kwakelse aanvragers uit, die dit jaar aanspraak maakte op een gedeelte van de opbrengst van de Kwakelse Veiling. De jaarlijkse veiling heeft als doel om puur Kwakelse, verenigingen, stichtingen en groepen van mensen financieel te ondersteunen, die binnen de gemeenschap De Kwakel op kerkelijk, sociaal, cultureel en het gebied van sport opgericht en werkzaam zijn.

In het Dorpshuis werden er maar liefst 23 Kwakelse besturen ontvangen, die zeer benieuwd waren of zij hun gemaakte toekomstplannen concreet konden gaan maken door een bijdrage van de Kwakelse Veiling. Nieuw dit jaar was dat ook alle vrijwilligers inspraak hadden in de verdeling van een gedeelte van de veilingopbrengst. Elke vrijwilliger ontving namelijk een munt t.w.v. € 50,- waarmee de favoriete aanvrager van hem/haar een financiële impuls kon krijgen. Het Veilingcomité wil hiermee nog meer betrokkenheid van haar vrijwilligers creëren en hen bedanken voor alle positieve inspanningen in het afgelopen jaar. Negenennegentig vrijwilligers maakten hier gebruik van en de Buurtkamer was, onder de vrijwilligers, het meest populair en ontving hierdoor een extra bijdrage van € 650,-. Hier kort achteraan volgden Tavenu en Sport & Spel, die allebei 12 munten toebedeeld kregen.

De totale bruto Veilingopbrengst was in 2023 € 81.844,- en Sinterklaas was hoogstpersoonlijk naar het Dorpshuis gekomen om per aanvrager een cheque te overhandigen. KDO kan mede hierdoor een nieuwe ketel gaan aankopen en de sportvereniging verder gaan verduurzamen. KBO De Kwakel kan hun 70-jarig jubileumweekend in 2024 gaan organiseren, waarbij er geen eigen bijdrage nodig is van haar leden. De organisatie van Spel & Spel kan het 46e weekend voor +/- 200 kinderen laagdrempelig en toegankelijk houden voor iedereen. De Sint Jan’s Geboorte Parochiekerk kan groot onderhoud gaan uitvoeren aan de begraafplaats en de ontmoetingsruimte een materialen opknapbeurt geven. Het Dorpshuis kan haar forse verbouwingsplannen verder vorm gaan geven en de jeu de boules vereniging ‘Het Wilgenhofje’ hun baan opknappen. De stichting Kienclub kan daadwerkelijk opgericht gaan worden en Tour de Kwakel kan in juli georganiseerd blijven worden.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, feit is dat door alle opbrengsten de Kwakelse besturen een financiële impuls hebben gekregen, waarmee zij ongetwijfeld gestimuleerd zullen worden om ook in 2024 aantrekkelijk te blijven voor iedereen in ons dorp.

Hiervoor wil het Veilingcomité iedereen bedanken voor zijn / haar bijdrage in deze editie, echt iets om trots op te zijn met elkaar!


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Alleen maar winnaars tijdens de verdeelavond van de Kwakelse Veiling

Afgelopen vrijdag nodigde het Veilingcomité de besturen van de Kwakelse aanvragers uit, die dit jaar aanspraak maakte op een gedeelte van de opbrengst van de Kwakelse Veiling. De jaarlijkse veiling heeft als doel om puur Kwakelse, verenigingen, stichtingen en groepen van mensen financieel te ondersteunen, die binnen de gemeenschap De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: