001 -Family
Expositie bij KunstRondeVenen

Expositie bij KunstRondeVenen


Geplaatst op: 4 december 2023

MIJDRECHT- Van 7 tot en met 16 december is er in de galerie van KunstRondeVenen, in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht een expositie ingericht met werk van Hedy Jagtman. De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. De kunstenaar is zelf in de galerie aanwezig. 

Hedy Jagtman 

BEELDEN EN MEER . . .

Deze expositie geeft een goed beeld van al haar creatieve werk zoals beelden, schilderijen, collages, creaties met naald en draad en meer... Laat je verrassen!

Rond 2000 maakte Hedy Jagtman haar eerste beeldje van speksteen tijdens een vakantie in Doetinchem. Sinds oktober 2014 heeft zij het beeldhouwen actief opgepakt. Zij volgde lessen bij Corinne Bredemeijer, van Atelier van Steen tot Beeld. Sinds een aantal jaren volgt zij regelmatig workshops bij Marjolein Berger-Vos, van IntoTuition, en daarnaast werkt zij thuis aan haar beelden.

Over haar werkwijze zegt Hedy: ‘Ik haal uit de steen wat er al in verborgen zit, dit proces gaat vaak onbewust. Ik ‘luister’ naar de steen, volg het lijnenspel van de steen en wordt me bewust van een bepaalde vorm of tekening in de steen die mij opvalt.

Ook kan ik soms vol verwondering en ontroering naar mijn eigen beelden kijken, als

ik opeens besef en voel wat er onder mijn handen mag ontstaan, zoals bij ‘Women’s

Circle.’ De soorten stenen waar Hedy mee werkt zijn speksteen, albast en serpentijn.

Sinds 2021 heeft Hedy het borduren weer opgepakt en volgt ze hierin haar eigen weg. Naast transparante stoffen gebruikt ze ook linnen en katoen, vaak eerst geverfd met natuurlijke producten. ‘Meestal teken ik een blad of bloem waarna ik dit ga borduren op een doek.’ Deze werken zijn niet ingelijst maar hangen aan een stok uit de natuur.

Haar werken, die ze ook verkoopt, zijn ook te zien op haar website www.hedyjagtman.nl en haar Facebook-pagina ‘Beelden-en-meer’.

Voor meer informatie over KunstRondeVenen verwijzen wij naar www.kunstrondevenen.nl en naar de Facebook-pagina van de vereniging.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Expositie bij KunstRondeVenen

MIJDRECHT- Van 7 tot en met 16 december is er in de galerie van KunstRondeVenen, in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht een expositie ingericht met werk van Hedy Jagtman. De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. De kunstenaar is zelf in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: