001 - Escaperoom aglemeen
Stichting Leergeld DRV zoekt bestuursleden

Stichting Leergeld DRV zoekt bestuursleden


Geplaatst op: 7 december 2023

Stichting Leergeld De Ronde Venen (in oprichting) is op zoek naar enthousiaste bestuursleden. Betrokken inwoners die willen meehelpen om alle kinderen mee te laten doen op school kunnen zich aanmelden.

Aanvraag voor financiële ondersteuning

“Het is belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen”, stelt wethouder Cees van Uden (Armoede & Schuldhulpverlening). “Voor kinderen die naar school gaan moeten ouders grote uitgaven doen. Het gaat bijvoorbeeld om een fiets of een laptop. Ouders met een laag inkomen kunnen een aanvraag voor financiële hulp bij de stichting doen.

De gemeente subsidieert Stichting Leergeld De Ronde Venen. Behalve van de gemeente krijgt de stichting ondersteuning van Leergeld Nederland. De nieuwe bestuursleden geven de stichting nader vorm en ontwikkelen de organisatie verder. Het bestuur heeft tenminste een voorzitter, een secretaris en een penningmeester nodig. Zij vergaderen ongeveer 6 keer per jaar.

Risico van isolement

De voorzitter voor de stichting is al gevonden, te weten Kees Schouten, oud-wethouder van De Ronde Venen. Schouten is voorzitter geworden vanuit zijn maatschappelijke en sociale betrokkenheid. “Kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar zijn erg kwetsbaar”, stelt hij. “In heel Nederland leven 230 duizend minderjarigen in armoede. Die lopen het risico om in een isolement te raken. Het zou mooi zijn als ze allemaal mee kunnen doen op school. Want nu meedoen is straks meetellen.”

Competenties bestuursleden

Natuurlijk vraagt de stichting competenties als integriteit, affiniteit met de doelstellingen, teamspirit en een sociaal hart, maar enthousiasme, motivatie en aan de slag gaan zijn net zo belangrijk. Meer concreet wordt van de leden van het bestuur verwacht dat ze:

  • een relevante gesprekspartner voor alle belanghebbenden zijn;
  • bijdragen aan beleids- en procesverbetering en daartoe voorstellen doen;
  • beschikken over goede sociaal-communicatieve vaardigheden;
  • een netwerk hebben in gemeente De Ronde Venen en/of;
  • een nauwe verwantschap hebben met de doelgroep (kinderen tot 18 jaar) van de stichting en/of;
  • ervaring hebben met fondsenwerving of sponsoractiviteiten.

Aanmelden voor een rol in de stichting

De leden van het bestuur ontvangen voor hun werkzaamheden geen vergoeding. Wie geen interesse heeft in een rol als bestuurslid, maar wel in een rol als intermediair of coördinator, wordt ook van harte uitgenodigd om te reageren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Kees Schouten via keesenadaschouten@gmail.com


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stichting Leergeld DRV zoekt bestuursleden

Stichting Leergeld De Ronde Venen (in oprichting) is op zoek naar enthousiaste bestuursleden. Betrokken inwoners die willen meehelpen om alle kinderen mee te laten doen op school kunnen zich aanmelden. Aanvraag voor financiële ondersteuning “Het is belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen”, stelt wethouder Cees van Uden (Armoede & … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: