Nationale Recherche slaat slag in o.a. Abcoude


Geplaatst op: 17 juni 2011

In een succesvolle internationale operatie tegen een onderwereldbank, heeft de Nationale Recherche dinsdag 14 juni zeven verdachten aangehouden. Daarbij is in Abcoude beslag gelegd op de vrijstaande villa en in Amsterdam op een tweede woning van de 46-jarige hoofdverdachte.

In het onderzoek is gebleken dat de bankier door tal van mensen werd benaderd om ondergronds geld over te boeken. Met zijn medeverdachten is de man aangehouden op verdenking van witwassen en underground banking.

Zij maken deel uit van een wereldwijd netwerk van bankiers en koeriers, die vermoedelijk betrokken zijn bij grote transacties. Uitschieters van meer dan een miljoen euro bleken geen uitzondering. De hoofdverdachte kocht in Engeland vermoedelijk Britse ponden van drugshandelaren.

In het onderzoek ontdekte de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in februari in een ruimte onder de achterbank van een personenauto een tas met bundels bankbiljetten. Het ging in totaal om 112.400 euro.

In diezelfde maand is beslag gelegd op 321.300 euro, die verstopt waren onder een laag wasgoed in een plastic boodschappentas.

Bij de doorzoeking van een woning in Amsterdam werd een paar dagen later een kleine hoeveelheid drugs en een geldbedrag van 198.345 euro aangetroffen. In een woning in Capelle aan den IJssel werd in maart bij een doorzoeking beslag gelegd op in totaal 1.059.084,40 euro. In het ondergronds bankieren maakte de hoofdverdachte vermoedelijk gebruik van een café en een pizza afhaalcentrum in Amsterdam.

Bij de doorzoeking van de woningen en bedrijven van de verdachten in Abcoude, Amsterdam en Rotterdam is verder beslag gelegd op ruim 500.000 euro cash, auto's, een scooter, kostbare horloges en sieraden, huisraad, foto- en videocamera's, mobiele telefoons, computers, administratie, bankpasjes en geldtelmachines.

De verdachten zijn vrijdag 17 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De zes medeverdachten, onder wie de 41-jarig echtgenote van de bankier, komen uit Abcoude (2), Amsterdam (3) en Rotterdam.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: www.midpointlive.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nationale Recherche slaat slag in o.a. Abcoude

In een succesvolle internationale operatie tegen een onderwereldbank, heeft de Nationale Recherche dinsdag 14 juni zeven verdachten aangehouden. Daarbij is in Abcoude beslag gelegd op de vrijstaande villa en in Amsterdam op een tweede woning van de 46-jarige hoofdverdachte.In het onderzoek is gebleken dat de bankier door tal van mensen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: