De Vinken 2 boekt uitstekende overwinning

Geplaatst op: 12 december 2023

De Vinken 2, gesponsord door Partycentrum De Vink, trad in de aanval aan met de zussen Bente en Ditte Claassen, Nieko Dankelman en Robin Troost. De verdediging werd gevormd door Finn Kroon, Tom Vis, Lisette van der Leeden en Jiska Kroon. In de openingsfase ging de score nog even gelijk op. Nieko Dankelman zette met een strafworp het eerste punt op het scorebord, waarna HKV/Ons Eibernest twee tegentreffers maakte en even op voorsprong kwam. Dat was ook meteen voor het laatst. Finn Kroon schoot van afstand de 2-2 raak, waarna De Vinken uitliep naar 6-2. HKV/Ons Eibernest bleef echter in het spoor, maakte vier punten op rij en vond met 6-5 bijna de aansluiting. De Vinken hield het gaatje echter steeds net groot genoeg. Bij een stand van 9-7 zochten de ploegen de kleedkamers op.

Na rust veranderde er de eerste minuten niets, beide ploegen wisten de kansen in deze fase even niet te verzilveren. Het gaf de bezoekers na vijf minuten de mogelijkheid om via een vrije bal op 9-8 te komen. Daarna nam De Vinken het stokje over en werd het voor de thuissupporters een vermakelijke tweede helft. Met soms uitstekend samenspel en sterk reboundwerk liep De Vinken via doelpunten van Robin Troost (2x), Finn Kroon, Lisette van der Leeden, Bente Claassen en Jiska Kroon gestaag uit naar 15-8.

Pas in de slotfase wisten de bezoekers nog een aantal keer te scoren, te laat om het nog spannend te maken. Met een eindstand van 17-11 en alle acht basisspelers op het scoreformulier, was het een prima middag voor De Vinken 2. Nieko Dankelman en Lisette van der Leeden waren verantwoordelijk voor de laatste Vinkenpunten.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het programma. De Vinken 2 en De Vinken 1 spelen dan thuis een tweeluik tegen Kios.

Afgelopen zaterdag ontving De Vinken 2 in sporthal De Boei HKV/Ons Eibernest uit Den Haag. Een mooi affiche, want bij winst kon De Vinken 2 een plekje stijgen op de ranglijst en op gelijke hoogte komen met de tegenstander. In een uitstekende wedstrijd boekte de thuisploeg een overtuigende overwinning. De … Lees meer »