001 -Family

Collecteweek 2011 Rode Kruis van start


Geplaatst op: 16 juni 2011

Op 19 juni start de collecteweek van het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur. Ook in deze omgeving gaan vrijwilligers de straat op om uw steun te vragen voor Rode Kruis activiteiten in uw buurt. Erik D'Engelbronner, collectecoördinator van het Rode Kruis Stichts district Weidegebied: "De opbrengst van de collecte in dit gebied gaat ook daadwerkelijk naar de activiteiten van het Rode Kruis hier in de buurt. We willen natuurlijk zoveel mogelijk mensen helpen, door het bieden sociale hulp, bijzondere vakanties en evenementenhulp. Om deze en onze andere activiteiten mogelijk te maken zijn onze collecteopbrengsten onmisbaar." Kijk voor meer informatie over onze activiteiten op www.rodekruis.nl/stichtsweidegebied

Elk jaar gaan duizenden vrijwilligers de straat op. In het Stichts Weidegebied wordt er door meer dan 400 mensen gecollecteerd. Erik: "Meer dan 400 collectanten zetten zich komende week in onze regio in voor het Rode Kruis. Mensen met het hart op de goede plaats, die hun vaak schaarse vrije tijd besteden aan het goed doen voor een ander. Dat maakt mij als coördinator bijzonder trots."

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct
Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om, samen met duizenden vrijwilligers, eenzaamheid en sociaal isolement in Nederland te bestrijden. Jaarlijks genieten zo´n 6.000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis-vakantiehotels. Mensen in nood, na rampen en calamiteiten, kunnen rekenen op directe hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Zo verleent het Rode Kruis geneeskundige hulp in Nederland bij rampen en evenementen. Ook vraagt het Rode Kruis aandacht voor Eerste Hulp om ervoor te zorgen dat meer mensen elkaar kunnen helpen. Voor het Rode Kruis zijn 357 afdelingen in het land actief, met in totaal 35.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Collecteweek 2011 Rode Kruis van start

Op 19 juni start de collecteweek van het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur. Ook in deze omgeving gaan vrijwilligers de straat op om uw steun te vragen voor Rode Kruis activiteiten in uw buurt. Erik D'Engelbronner, collectecoördinator … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: