Juwelier opnieuw doelwit van criminelen: plofkraak zorgt voor flinke schade


Geplaatst op: 14 december 2023

In de vroege ochtend van donderdag 14 december heeft er een plofkraak plaatsgevonden op een juwelier aan de Herenweg in Vinkeveen. Direct na de plofkraak zijn er vermoedelijk twee personen gevlucht. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

De plofkraak vond plaats rond 03:50 uur. Door de explosie is schade ontstaan aan de voorgevel van het pand. De ruiten van de juwelier zijn gebarsten en de ruit van de voordeur ligt eruit. Ook is de veiligheidssluis totaal verwoest.
De straat ligt bezaaid met glasscherven.  De twee vermoedelijke daders zijn gevlucht in de richting van de N201.

De politie heeft onderzoek gedaan en is op zoek naar mensen die meer weten over de plofkraak. Of de plofkrakers iets hebben buitgemaakt, is niet bekend. ,,Er zijn nog geen verdachten opgepakt", meldt een politiewoordvoerder.

De eigenaren zijn enorm geschrokken. Iedere avond worden alle dure juwelen en horloges altijd in een speciale kluis gedaan, dus de dieven hebben daar niets van mee kunnen nemen. 

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de juwelier doelwit is van criminelen. In januari vond er een inbraak plaats.

Heeft u iets gezien?

De politie is een onderzoek gestart naar de plofkraak en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u rond 03:50 uur voor, tijdens of na de explosie iets gezien? Of heeft u camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of meld misdaad anoniem via 0800-7000 of online. U kunt ook tips en beelden online toesturen via het tipformulier

 

 

 

Dit bordje hebben de dieven mogelijk over het hoofd gezien.

Laatst bewerkt op: 14 december 2023 10:24

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Juwelier opnieuw doelwit van criminelen: plofkraak zorgt voor flinke schade

In de vroege ochtend van donderdag 14 december heeft er een plofkraak plaatsgevonden op een juwelier aan de Herenweg in Vinkeveen. Direct na de plofkraak zijn er vermoedelijk twee personen gevlucht. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. De plofkraak vond plaats rond 03:50 uur. Door de explosie is schade … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: