Maatregelen waren zinloos, juwelier Tonie weer slachtoffer inbrekers


Geplaatst op: 17 december 2023

oor de tweede keer in een jaar tijd is een Vinkenveense juwelier slachtoffer van een inbraak. Bij juwelier OrMontre aan de Herenweg sloegen vannacht plofkrakers toe. De ravage is enorm. Na de eerste inbraak nam de ondernemer maatregelen. "Hier kan je je niet tegen wapenen. De sluisdeur ligt vijf meter verderop."

Tonie Mulckhuyse en zijn compagnon Kevin Oudijk werden wakker rond 03.50 uur vannacht. Het alarm in de winkel ging af. "We keken naar de camerabeelden en het stond vol met rook. En er waren twee mannen binnen. Dan weet je: het is weer zo ver", zegt Mulckhuyse.

Begin dit jaar wisten criminelen ook de winkel binnen te dringen. OrMontre is een goudsmederij en horlogerie. De horloges waren destijds het doelwit. Maar na de inbraak van begin dit jaar, is de sluis bij de entree verstevigd. Ook worden alle juwelen, horloges en het goud 's avonds in een kluis gestopt.

"Hier is niets te halen", zegt Mulckhuyse. Er is dit keer dan ook niets buit gemaakt. "Zelfs de gouden colliertjes hebben ze laten hangen. Al deze schade voor niks. En als ondernemer mag je het weer opruimen en er overheen zien te komen."

"Gelukkig zie ik er zelf niet zo uit als m'n winkel", grapt Mulckhuyse aan de telefoon tegen zijn klant. Hij krijgt veel belletjes, mensen willen hem op het hart drukken dat hij wel in Vinkeveen moet blijven met zijn zaak. Dorpsgenoten die steun komen betuigen in de winkel slaan hun hand voor hun mond: wat een ravage. "De ruiten, vitrines, de sluis, het plafond: alles is kapot. Daar ben je dan hard voor aan het werk", zegt Mulckhuyse.

'Normaal is het juist druk in de winkel'

Ook bij het naastgelegen pand zijn de ruiten gesprongen. "Mensen die twee kilometer verderop wonen, belden zelfs om te zeggen dat ze de klap hadden gehoord", zegt de ondernemer.

Normaal gesproken is het een drukke tijd in de winkel, zo vlak voor kerst. "Maar wij zitten nu hiermee", zegt Mulckhuyse. Hij heeft nog geen idee wat de schade zal zijn en hoe lang de winkel gesloten moet blijven. Eerst maar eens wachten op de verzekering. Ondertussen stappen agenten de winkel binnen. Het onderzoek gaat door, er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

"Ik doe het stap voor stap. We beginnen bij één en dan eindigen we vanzelf ergens. En dan gaan we weer vol goede moed door", besluit Mulckhuyse.


Laatst bewerkt op: 17 december 2023 09:22

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Maatregelen waren zinloos, juwelier Tonie weer slachtoffer inbrekers

oor de tweede keer in een jaar tijd is een Vinkenveense juwelier slachtoffer van een inbraak. Bij juwelier OrMontre aan de Herenweg sloegen vannacht plofkrakers toe. De ravage is enorm. Na de eerste inbraak nam de ondernemer maatregelen. "Hier kan je je niet tegen wapenen. De sluisdeur ligt vijf meter … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: