Atlantis midweek 2 verliest van DOS

Geplaatst op: 19 december 2023

Dinsdag 12 december speelde het Midweek 2 team van korfbalvereniging Atlantis zijn laatste wedstijd van 2023. In deze zaalcompetitie wil het tot nu toe nog niet zo lukken om de punten binnen te halen. Waar in de veldcompetitie nog tot de laatste wedstrijd werd gestreden om het kampioenschap en men uiteindelijk een zeer verdienstelijke tweede plek behaalde, bevindt MW2 zich nu helaas in de onderste regionen van de ranglijst.

Er zijn zeker al mooie wedstrijden gespeeld, toch viel het kwartje steeds net de verkeerde kant op. Er werd in deze competitie pas een wedstrijd gewonnen. De tegenstander op deze dinsdagavond was het midweek team van DOS uit Westbroek. Zij hadden pas een wedstrijd verloren en wilden graag laten zien dat zij niet alleen voor de gezelligheid naar Mijdrecht waren gekomen.

Midweek 2 is een team bestaande uit 6 dames en 4 heren. Een zeer gevarieerd team met spelers die op hoog niveau hebben gespeeld en spelers die op latere leeftijd weer zijn gaan korfballen en alles daartussen. Zij spelen hun wedstrijden op de dinsdag- of woensdagavond. Gezelligheid staat voorop en plezier is dan ook wat men uitstraalt maar in het veld wil iedereen ook heel graag winnen.

In de aanval begonnen deze dinsdagavond Barry, Rene, Sabiene en Ilse. In de verdediging starten Harold, Rob, Anita en Wilma. Nathalie en Paulien hielden de reservebank warm.

Zowel Atlantis als DOS lieten over en weer fraaie aanvallen zien maar tot scoren kwamen beide ploegen echter niet. Pas na 10 minuten viel het eerste doelpunt. Het was Sabiene die de 1-0 op het scorebord bracht middels een afstandsschot. Hierna wist Atlantis de score uit te breiden door een doorloopbal van Sabiene en een korte kans onder de korf van Anita.

De spelers van DOS waren inmiddels wakker geschud en lieten zien toch ook de nodige kwaliteit in huis te hebben. Ze wisten terug te komen tot 3-2. Hierna wist Atlantis nog wel op 4-2 te komen. Maar DOS wist de korf ook te vinden en scoorden 4-3 en op slag van rust zelfs nog 4-4.

Na de rust nam DOS de regie over en wist driemaal achter elkaar te scoren voordat Atlantis door een schot van Paulien iets terug kon doen, 5-7. Atlantis probeerde aan te haken en wist nog driemaal te scoren middels een doorloopbal van Barry en schoten van Harold en Nathalie. Toch kwam dit aanvalsoffensief net te laat of duurde de wedstrijd eigenlijk 5 minuten te kort... Wie zal het zeggen? Het was uiteindelijk DOS die met een 8-9 overwinning de 2 punten mee naar huis mocht nemen.

De spelers van midweek 2 gaan nu genieten van de feestdagen en een aantal korfballoze weken. Zodat zij in 2024 uitgerust aan het tweede deel van de zaalcompetitie kunnen gaan beginnen en hopelijk ook de bijbehorende winstpartijen op hun naam kunnen gaan schrijven. 16 januari komen zij weer in actie tegen Amsterdam MW1.

Dinsdag 12 december speelde het Midweek 2 team van korfbalvereniging Atlantis zijn laatste wedstijd van 2023. In deze zaalcompetitie wil het tot nu toe nog niet zo lukken om de punten binnen te halen. Waar in de veldcompetitie nog tot de laatste wedstrijd werd gestreden om het kampioenschap en men … Lees meer »