Atlantis 2 wint dankzij sterk teamspel

Geplaatst op: 19 december 2023

Afgelopen zaterdag in Sportcentrum 1574 in Leiden voltrok zich een intrigerende confrontatie tussen het door van Walraven gesponsorde Atlantis 2 en KZ Danaïden 2, waarbij de wedstrijd opmerkelijke wendingen kende. De openingsfase bood een uitdagend beeld voor Atlantis, dat werd geconfronteerd met een 5-1 achterstand. Met een tactische time-out werd het team gereset, en toonde het veerkracht door binnen het eerste kwartier terug te komen tot een gelijke stand van 5-5. Bij het ingaan van de rust had Atlantis een opmerkelijke transformatie ondergaan, waarbij ze de leiding namen met 9-10. De ommekeer getuigde niet alleen van individuele kwaliteiten, maar ook van het vermogen van Atlantis om als een geolied team samen te werken. De tweede helft beloofde een voortzetting van het spektakel, met doelpunten aan beide zijden. Atlantis wist in de loop van de tweede helft het voortouw te nemen, waarbij ze KZ Danaïden vast wisten te zetten met hun aanvallen. Het team uit Mijdrecht bewees zichzelf als een steeds sterker wordend collectief, vooral richting de eindfase van de wedstrijd. Atlantis slaagde er niet alleen in het aantal tegen goals aanzienlijk te beperken, maar slaagde er ook in om een opeenvolging van doelpunten neer te zetten. Het uiteindelijke resultaat was een overtuigende overwinning van 14-20 voor Atlantis. Het team bedankte de spelers op de bank en het publiek dat mee was gereisd om hen aan te moedigen. Deze triomf was meer dan alleen een cijfer op het scorebord; het weerspiegelde de veerkracht van Atlantis gedurende de wedstrijd. De samenhang van het team, gecombineerd met individuele prestaties, schiep het succes. Atlantis kan met trots terugkijken op deze wedstrijd, waarbij ze niet alleen als individuen, maar vooral als een goed geolied team opereerde. Komende weken krijgt Atlantis de tijd en ruimte om bij te tanken van dit eerste deel van het zaalseizoen. Halverwege januari zal het seizoen zich vervolgen, met een thuiswedstrijd op zaterdag 13 januari in Sporthal De Phoenix. Aanvangstijd 16.30 uur.

Afgelopen zaterdag in Sportcentrum 1574 in Leiden voltrok zich een intrigerende confrontatie tussen het door van Walraven gesponsorde Atlantis 2 en KZ Danaïden 2, waarbij de wedstrijd opmerkelijke wendingen kende. De openingsfase bood een uitdagend beeld voor Atlantis, dat werd geconfronteerd met een 5-1 achterstand. Met een tactische time-out werd … Lees meer »