Alweer 6e druk 'Begrippen voor vervening'


Geplaatst op: 15 juni 2011

Op 1 juni jl. verscheen alweer de 6e druk van het boek "Begrippen voor vervening". In januari dit jaar presenteerde de schrijver nog het 5e druk, welke binnen enkele weken uitkocht raakte.

"Begrippen voor vervening" staat vol met feiten over de geschiedenis van De Ronde Venen, met name over de landschapsontwikkeling en de turfindustrie. Daarnaast vind je in het boek volledige begrippenlijsten over turf, namenlijsten van bekende Vinkeveeners in de veenderij en spreekwoorden en gezegden die
met turf te maken hebben. De vernieuwde 6e druk bevat nieuwe feiten, een nieuwe indeling en heeft bovendien een nieuw uiterlijk gekregen.

Schrijver Dick Koeleman heeft tijdens zijn werk als rondleider bij Museum De Ronde Venen de behoefte gezien aan een naslagwerk met betrekking tot de vervening. Tijdens het rondleiden kreeg hij steeds vaker vragen van bezoekers, maar ook van collega rondleiders, waarop hij het antwoord niet direct paraat had. Steeds vaker probeerde hij antwoorden te achterhalen. Daarvoor zocht hij onder andere door de collectie, de bibliotheek en het archief van Museum De Ronde Venen. Daarnaast zijn heel wat andere archieven en bibliotheken aangedaan. Ook oud verveners waren een bron van informatie.
Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het boek "Begrippen voor vervening".

Het boek "Begrippen voor vervening" door Dick Koeleman is te koop bij Museum De Ronde Venen en kost €9,95.

Museum de Ronde Venen
Herenweg 240, 3645 DW Vinkeveen
T 0297 262 223
W www.museumderondevenen.nl
E info@museumderondevenen.nl
Geopend van april t/m oktober op woensdag, donderdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur, in juli en augustus ook op zondag geopend

2011: Jaar van de Veensteekmachine
2 april t/m 31 oktober "Uitstekend werk... Diepgravende expositie over de laatste veensteekmachine van Nederland"

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Alweer 6e druk 'Begrippen voor vervening'

Op 1 juni jl. verscheen alweer de 6e druk van het boek "Begrippen voor vervening". In januari dit jaar presenteerde de schrijver nog het 5e druk, welke binnen enkele weken uitkocht raakte. "Begrippen voor vervening" staat vol met feiten over de geschiedenis van De Ronde Venen, met name over de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: