001 -Family

Spaar geld, bespaar energie


Geplaatst op: 15 juni 2011

Zuinig zijn op energie en water is niet alleen goed voor het milieu en het klimaat, maar ook voor uw portemonnee. Met kleine maatregelen kunt u al veel besparen. Bijvoorbeeld door alle apparaten die u niet gebruikt uit te schakelen. Koffiezetapparaten, verlichting en computers die onnodig aanstaan, kosten jaarlijks vele duizenden kilowatts aan energie.

En wist u dat opladers (bijvoorbeeld van uw mobiele telefoon) ook energie verbruiken als ze niet aan het opladen zijn? Een gemiddeld huishouden kan per jaar honderd euro besparen door alle opladers uit het stopcontact te halen en televisies écht uit te zetten (en niet op stand-by).
Ook kunt u veel besparen door gloeilampen te vervangen door spaarlampen. Met waterbesparende maatregelen zoals een speciale douchekop, kranen of een toiletstortbak kunt u het waterverbruik nog eens met 30 tot 50 procent verminderen.

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om uw energierekening omlaag te brengen, die ook nog vaak andere positieve effecten hebben. Als u voor korte afstanden de fiets pakt in plaats van de auto, werkt u ook nog eens aan uw conditie! En uw huis of kantoor goed isoleren en voorzien van dubbel glas, levert behalve een kostenbesparing ook extra comfort op.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spaar geld, bespaar energie

Zuinig zijn op energie en water is niet alleen goed voor het milieu en het klimaat, maar ook voor uw portemonnee. Met kleine maatregelen kunt u al veel besparen. Bijvoorbeeld door alle apparaten die u niet gebruikt uit te schakelen. Koffiezetapparaten, verlichting en computers die onnodig aanstaan, kosten jaarlijks vele … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: